search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:05
MENU CLOSE

Νέος πονοκέφαλος για τον Τραμπ: Κι άλλος υποψήφιος για τους S-400

13.06.2019 16:50
Αμερικάνος αναλυτής: Αν η Τουρκία δεν αλλάξει δραματικά πολιτική δεν αποκλείονται κυρώσεις και από την κυβέρνηση Μπάιντεν - Media
 
Σαν να μην έφθανε η Τουρκία, άλλη μια σύμμαχος χώρα των ΗΠΑ επιδιώκει να αγοράσει το περίφημο ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400.
 
Συγκεκριμένα, η Ουάσινγκτον προσπαθεί να πείσεοι την Ινδία να μην αγοράσει από την Ρωσία αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε μια τέτοια περίπτωση, καθώς σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν υπάρχουν εξαιρέσεις στο ζήτημα αυτό. Σε σχετικές δηλώσεις προέβη η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για υποθέσεις Νότιας και Κεντρικής Ασίας, Έλις Ουέλς.
 
«Δεν υπάρχει ευρεία εξαίρεση, εξαίρεση για χώρες, (από τις αμερικανικές κυρώσεις-σ.σ.) , όταν το ζήτημα αφορά τους S-400. Ανησυχούμε σοβαρά ως προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο αγοράς των S-400. Και θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις, για να δούμε τι μπορούν να κάνουν οι ΗΠΑ, είτε άλλοι προμηθευτές του αμυντικού τομέα, πώς μπορούν να βοηθήσουν την Ινδία», υπογράμμισε η Ουέλς.
 
«Βλέπουμε πως η Ινδία, ιδιαίτερα τα τελευταία 10 χρόνια, άρχισε να διαφοροποιεί τις πηγές των εξοπλισμών της. Η δική μας στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία τα τελευταία 18 χρόνια, ανέβηκε από το μηδέν στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναμένουμε μεγαλύτερη πρόοδο στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας, Παρόλα αυτά περίπου το 65-70% του στρατιωτικού εξοπλισμού της Ινδίας εξακολουθεί να έχει ρωσική προέλευση», δήλωσε η Ουέλς, μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων του αμερικανικού Κογκρέσου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:05