18/01/2020 21:46:23

Σφοδρή επίθεση Λαφαζάνη στον Βαρουφάκη: Μνημείο αναλήθειας, άξια μόνο για Νόμπελ μυθομανίας

Σφοδρή επίθεση Λαφαζάνη στον Βαρουφάκη: Μνημείο αναλήθειας, άξια μόνο για Νόμπελ μυθομανίας - Media

 

Την έντονη αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη προκάλεσαν τα όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξή του στο pontiki.gr και τον Δημήτρη Μηλάκα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαφαζάνης κατηγορεί τον κ. Βαρουφάκη για «μνημείο αναλήθειας». Αναλυτικά, ο Π. Λαφαζάνης ανέφερε:

«Η συνέντευξη Βαρουφάκη στο Ποντίκι και ιδιαίτερα τα όσα αναφέρει για το πρόσωπό μου, αποτελούν μνημείο αναλήθειας, άξια μόνο για Νόμπελ μυθομανίας.
 
Ο Γιάνης Βαρουφάκης ουδέποτε υποστήριξε την έξοδο από την Ευρωζώνη, την οποία χαρακτήριζε καταστροφή, όπως ουδέποτε χρησιμοποίησε στα σοβαρά την σχεδιασμένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, έστω ως διαπραγματευτικό χαρτί έναντι των πιστωτών και ως πραγματική εναλλακτική λύση, προκειμένου να αποκομίσει κάποια οφέλη για την χώρα μας.
 
Αντίθετα ο Γιάνης Βαρουφάκης, βάζοντας φαρδιά πλατιά από τον Φλεβάρη την υπογραφή του στην επέκταση της Δανειακής Σύμβασης του δεύτερου μνημονίου του Α. Σαμαρά, και στην εξουσιοδότηση τον Ιούλιο στον Αλ. Τσίπρα να συζητήσει νέο πρόγραμμα, έστρωσε τον δρόμο, μαζί με την αδιέξοδη και ζημιογόνα στο ενδιάμεσο διαπραγματευτική τακτική του, στο τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.
 
Τέλος, για όσους θέλουν να πληροφορηθούν το μένος του Γ. Βαρουφάκη όχι στο πρόσωπό μου αλλά προφανώς στις γνωστές απόψεις μου, τους παραπέμπω στα βιβλία του, όπου περιγράφει ανερυθρίαστα τις συνωμοσίες του για να μην αναλάβω οικονομικό υπουργείο και χαλάσω την καλή εικόνα της κυβερνητικής διαπραγματευτικής ομάδας προς την τρόικα.
 
Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ολοφάνερο: Την ώρα που η χώρα είναι δεμένη χειροπόδαρα με ένα τέταρτο άτυπο αλλά πολύ χειρότερο μνημόνιο και το αίτημα της εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ο ελληνικός λαός, παρά και ενάντια στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, οφείλει να γυρίσει την πλάτη του τόσο στη νεοφιλελεύθερη ΝΔ και τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ όσο και σε όλους εκείνους που όψιμα επιχειρούν να εμφανίσουν ένα παραπλανητικό πολιτικό πρόσωπο για να εγκλωβίσουν τη ριζοσπαστική λαϊκή διαμαρτυρία απέναντι στον ολοκληρωτισμό της ΕΕ και την νέα αποικιοποίηση της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.