search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:12
MENU CLOSE

Διαστημικές …κηδείες: Γραφείο τελετών στέλνει στάχτες στο διάστημα – Πόσο κοστίζει το γραμμάριο (Video)

24.06.2019 13:40
«Ποτέ δεν έχει καταγραφεί τέτοια αύξηση στους εφιάλτες»: Αναλύοντας τα όνειρα της καραντίνας - Media

 

Και «διαστημικές» κηδείες αναλαμβάνει το γραφείο τελετών Celestis Memorial Spaceflights, το οποίο ξεκίνησε συνεργασία με την SpaceX, για να σκορπίσει τις στάχτες των πελατών του στο άπειρο, σύμφωνα με την τελευταία τους επιθυμία. 

Σήμερα Δευτέρα, ο πύραυλος Falcon Heavy θα μεταφέρει σε τροχιά και μεταλλικές μικροσκοπικές κάψουλες σφραγισμένα δοχεία με τις στάχτες 152 ανθρώπων. 

Στις κάψουλες υπάρχουν και μεταλλικές ταμπλέτες με κατευόδια του τύπου «φτάσε στα αστέρια» (Reach for the stars).

Η εταιρία, που αγοράζει αποθηκευτικό χώρο στο διαστημόπλοιο, χρεώνει για κάθε κηδεία το αστρονομικό ποσό των 5.000 δολαρίων ανά γραμμάριο στάχτης.

Και στο αχανές διάστημα

Εκτός από την απλή τροχιά, το Celestis Memorial Spaceflights μπορεί να στείλει ακόμα πιο μακριά -στο αχανές διάστημα- τις στάχτες των «πελατών» του με το κόστος να ξεκινά από 12.500 δολάρια ανά γραμμάριο.

Στους πιο διάσημους «πελάτες» της Celestis Memorial Spaceflights ήταν ο ηθοποιός Star Trek, James Doohan, ο οποίος πέθανε το 2005. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:08