06/06/2020 02:07:27

Έκαναν ένεση στην έγκυο με χρησιμοποιημένη σύριγγα σε νοσοκομείο της Κρήτης

Έκαναν ένεση στην έγκυο με χρησιμοποιημένη σύριγγα σε νοσοκομείο της Κρήτης - Media

 

Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου μία μαία, στο πλαίσιο της νοσηλείας ασθενών, κρατούσε δοχείο με σύριγγες με αντιπηκτική ουσία προκειμένου να προχωρήσει στην έγχυση αρχικά σε καρκινοπαθή ασθενή και στη συνέχεια σε εγκυμονούσα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Cretalive η διοικητής του νοσοκομείου, Μ.Σπινθούρη, η μαία ολοκληρώνοντας την ένεση στην καρκινοπαθή, δεν έβαλε τη χρησιμοποιημένη σύριγγα σε άλλο δοχείο, αλλά στο ίδιο με εκείνες που δεν είχαν ακόμη χρησιμοποιηθεί. Προχωρώντας για τη νοσηλεία της επόμενης ασθενούς - της εγκυμονούσας - μάλλον από απροσεξία, πήρε ξανά την ίδια σύριγγα και τρύπησε την έγκυο.

Αμέσως έγινε αντιληπτό το λάθος και ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο που προβλέπει συγκεκριμένες, εξονυχιστικές εξετάσεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ωστόσο η μαία βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση για το θέμα που προκλήθηκε από την αβλεψία αυτή.

Η καρκινοπαθής έχει μεταφερθεί στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου λόγω χειρουργικού προβλήματος που προέκυψε στην ίδια, ενώ για το συμβάν διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, ενώ αν προκύψουν στοιχεία που υποδεικνύουν συγκεκριμένες ευθύνες η διοίκηση θα προχωρήσει σε ΕΔΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.