search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:25
MENU CLOSE

Τριόπετρα: Γνωρίστε το απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού Πελάγους!

27.06.2019 10:33
Τριόπετρα: Γνωρίστε το απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού Πελάγους! - Media

 

Η παραλία που θαμπώνει τα μάτια των επισκεπτών, όπως αναφέρει το neakriti.

Ακούμια: Ένα χωριό του Ρεθύμνου, χτισμένο πάνω στο στενό πέρασμα που αφήνουν δύο θεόρατες βουνοκορφές από τη βόρεια μεριά του Κέδρου και την νότια μεριά του Σιδερώτα.Αμφιθεατρικά απλωμένο…στην πλαγιά του θεόρατου βουνού…Η λαϊκή αρχιτεκτονική και η πυκνή δόμηση με τα στενά δρομάκια θυμίζουν στον επισκέπτη Αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική.

Περπατώντας στα σοκάκια του χωριού θα ανακαλύψει κανείς την Εκκλησία του Σωτήρος Χρήστου κτισμένη και τοιχογραφημένη το 1383. Η Εκκλησία είναι κτισμένη στο άκρο του χωριού σε μια τοποθεσία που έχει καταπληκτική θέα όλου του ορεινού όγκου του βουνού Κέδρου.Φεύγοντας από τα Ακούμια ο δρόμος μας οδηγεί στη Τριόπετρα.

 

Η παρθένα παραλία της Τριόπετρας

Παρθένα παραλία, ανείπωτης και απερίγραπτης ομορφιάς, το απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού Πελάγους θαμπώνει τα μάτια των επισκεπτών.

Υπέροχη αμμουδιά με ωραία καθαρή και δροσερή πελαγίσια θάλασσα. Μια παραθαλάσσια περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, με τρεις χαρακτηριστικούς, εντυπωσιακούς βράχους στη μαγευτική ακρογιαλιά της…

Σήμα κατατεθέν της παραλίας της Τριόπετρας οι βραχώδεις σχηματισμοί, απ΄ όπου πήρε και το όνομά της.

Η Μικρή και η Μεγάλη Τριόπετρα, ανατολικά και δυτικά των τριών βράχων αντίστοιχα, συναρπάζουν όλους όσοι αποζητούν για τις διακοπές τους έναν τόπο που καταφέρνει να διατηρεί την άγρια ομορφιά του, που δεν παρασύρεται από τις σειρήνες του μαζικού τουρισμού, που προσφέρει την πολυπόθητη αίσθηση της ιδιωτικότητας ακόμη και κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου.

Μερικά μικρά εστιατόρια γαντζωμένα ανάμεσα στα βράχια παρέχουν τα απαραίτητα για την απόλαυση των λίγων ωρών η λίγων ημερών ξεγνοιασιάς στην ήρεμη και συνάμα μαγική παραλία της Τριόπετρας.

 

Η Τριόπετρα βρίσκεται περίπου 52 χλμ νότια του Ρεθύμνου και 13 χλμ νοτιοανατολικά του χωριού Ακούμια, στους πρόποδες του όρους Σιδέρωτα.

Είναι επισκέψιμη με αυτοκίνητο μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου από τα Ακούμια (ή κι από τα Σαχτούρια). Βρίσκεται στο κεντρικό κομμάτι του μεγάλου παραλιακού μετώπου που οι ντόπιοι ονομάζουν Ακουμιανή Γιαλιά, καθώς η περιοχή της Τριόπετρας ανήκει στην περιφέρεια του χωριού Ακούμια. Εδώ είχαν τα κτήματα και τους ελαιώνες τους οι Ακουμιανοί, οι οποίοι είχαν κτίσει μικρές αγροικίες για να περνούν την νύχτα τους μακριά από χωριό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:24