18/02/2020 10:08:07

Δεν υπέγραψε ο Π. Παυλόπουλος τα ΠΔ για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης

Δεν υπέγραψε ο Π. Παυλόπουλος τα ΠΔ για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης - Media
 
Δεν υπέγραψε ο Προκόπης Παυλόπουλος το Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου, η θητεία της οποίας έληξε την Κυριακή. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θεωρεί δέον να επικυρώσει μια τόσο σοβαρή απόφαση που ελήφθη σε προεκλογικό χρόνο.
 
Έτσι, σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο κ. Παυλόπουλος θα κρατήσει στο συρτάρι έως τις εκλογές το ΠΔ που ορίζει τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου.
 
Η θητεία του προέδρου Βασίλειου Παππά και της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου έληξε χθες και σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου πριν από έναν μήνα, από τη Δευτέρα η Ειρήνη Καλού θα αναλάμβανε καθήκοντα προέδρου του Αρείου Πάγου και η Δήμητρα Κοκοτίνη τη θέση της εισαγγελέως.
 
Ωστόσο, η μη υπογραφή του Διατάγματος καθιστά ανενεργή την επιλογή με τον Άρειο Πάγο να διοικείται βάσει νόμου από την αρχαιότερη αντιπρόεδρο Αγγελική Αλειφεροπούλου και τον αρχαιότερο αντεισαγγελέα Δημήτρη Δασούλα.
 
Πηγή: ANT1/enikos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.