search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:39
MENU CLOSE

Euractiv: Οι Έλληνες διώχνουν τους νεοναζί από το κοινοβούλιο

08.07.2019 12:19
Euractiv: Οι Έλληνες διώχνουν τους νεοναζί από το κοινοβούλιο - Media

 

Το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, που το 2012 εξέλεξε για πρώτη φορά βουλευτές, δεν κατάφερε να υπερβεί το όριο 3% και κατά συνέπεια δεν εισέρχεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο, γράφει η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα Euractiv.

Το Euractiv Greece αναφέρει ότι οι ψηφοφόροι έστρεψαν την πλάτη τους στους νεοναζιστές που έχουν χάσει την κοινοβουλευτική τους ασυλία καθώς συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία το 2013 του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα από υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής. Το κόμμα κατηγορείται επίσης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε στο Euractiv.com ότι αυτό αποτελεί την καλύτερη είδηση των εκλογών. «Το νεοναζιστικό κόμμα είναι εκτός κοινοβουλίου. Χρησιμοποίησαν την ελληνική ψήφο για να εξαπλώσουν την ναζιστική τους προπαγάνδα, αλλά τώρα αυτό τέλειωσε». Ο κ. Κούλογλου είπε ότι η Χρυσή Αυγή ήταν ένα «σύμπτωμα της οικονομικής κρίσης και της οικονομικής και πολιτικής χρεοκοπίας της χώρας». «Πρόκειται για ένα σημάδι ότι η ελληνική πολιτική σκηνή επανέρχεται στην ομαλότητα», είπε ο Στέλιος Κούλογλου, προσθέτοντας ωστόσο ότι η «σοβαρή εκδοχή» της Χρυσής Αυγής, η Ελληνική Λύση εισήλθε στη Βουλή.

Η Ελληνική Λύση είναι ένα φιλορωσικό, εθνικιστικό και αντιμεταναστευτικό κόμμα, που σημείωσε ποσοστό 3,7%. «Αν και είναι σαφώς υπερεθνικιστές, δεν κάνουν καμία αναφορά στο νεοναζισμό», είπε ο Κούλογλου στο Euractiv.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35