search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:19
MENU CLOSE

Πέθανε στα 92 του, ο Κάρολος Φιξ

09.07.2019 06:41
fiks.jpg

 

Ο Κάρολος Φιξ είναι απόγονος της γνωστής οικογένειας που έκανε την μπύρα συνώνυμο του ονόματος της στην Ελλάδα. Ο γνωστός επιχειρηματίας είχε χτυπήσει σοβαρά στα πόδια πριν από λίγο καιρό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Κατάφερε να ξεπεράσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά υπέστη και άλλον νέο σοβαρό τραυματισμό, αυτή τη φορά στα πλευρά. Ο τραυματισμός αυτός έμελλε να είναι και μοιραίος.

Η Ζυθοποιία ΦΙΞ

Ιδρύθηκε το 1864 από τον Βαυαρικής καταγωγής Γιοχαν Καρλ Φιξ (Johann Karl Fuchs – Οικογένεια Φιξ) στην Αθήνα, του οποίου ο πατέρας περίπου 30 χρόνια νωρίτερα είχε ξεκινήσει να ασχολείται στην Ελλάδα με τη ζυθοποιία και ήταν η πρώτη ζυθοποιία μεγάλης κλίμακας της Ελλάδας. Ως προμηθευτής της βασιλικής αυλής στην Ελλάδα μπόρεσε η επιχείρηση επί περίπου 100 χρόνια να διατηρήσει μια μονοπωλιακή θέση στην αγορά. Η εταιρεία απέκτησε ιδιόκτητο εργοστάσιο στη Λεωφόρο Συγγρού το 1893 και το 1900 η μπίρα της βραβεύτηκε στην έκθεση του Μιλάνου. Η ποιότητα της μπίρας της ήταν τόσο καλή και σταθερή που επισκίασε τους ανταγωνιστές και στον εικοστό αιώνα ήταν πλέον η μοναδική μεγάλη στην Ελλάδα. Μετά την πτώχευση της εταιρείας το 1983 και πολλές αποτυχημένες προσπάθειες αναβίωσης της εμπορικής της ονομασίας η μπίρα Φιξ επανιδρύθηκε από νέους ιδιοκτήτες και παράγεται πάλι από το 2009 σε ίδιο ζυθοποιείο. Το 1965, με την ευκαιρία της γέννησης της πριγκίπισσας Αλεξίας, η μπύρα Φιξ, ως προμηθεύτρια της βασιλικής αυλής, διαφήμισε τα προϊόντα της στα δανέζικα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:19