22/01/2020 01:23:17

Ετήσια Συνάντηση EHPM - Ο ΣΕΣΔΙ φιλοξένησε την Ευρώπη στην Αθήνα

Ετήσια Συνάντηση EHPM - Ο ΣΕΣΔΙ φιλοξένησε την Ευρώπη στην Αθήνα - Media

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Ιουλίου, η ετήσια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου των Εθνικών Ενώσεων Εταιρειών Συμπληρωμάτων Διατροφής (ehpm) με οικοδεσπότη τον Σύνδεσμο Εταιρειών Συμπληρωμάτων Διατροφής (ΣΕΣΔΙ) εθνικό μέλος του ehpm για την Ελλάδα.

Εξέχοντες καλεσμένοι μέλη του ehpm αλλά και τεχνοκράτες από την ΕΕ (DG SANTE) αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν τα αποτελέσματα νέων ερευνών για τη βιομηχανία των συμπληρωμάτων αλλά και τα νέα στο επίπεδο των κανονιστικών θεμάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν:

 • Δράσεις του ehpm και οι νέες προκλήσεις
 • Η πρόταση της βιομηχανίας για την αξιολόγηση των ισχυρισμών υγείας στα φυτικά εκχυλίσματα
 • Κανονιστικές αλλαγές στο πλαίσιο του REFIT για τα φυτικά εκχυλίσματα
 • Η ανάπτυξη της παγκόσμιας έρευνας στα προβιοτικά και η ανάγκη ύπαρξης ενός ενιαίου πλαισίου διακίνησης των προϊόντων
 • Τα πολλαπλά οφέλη της άμεσης δράσης και της σωστής επικοινωνίας των συλλόγων με τη βιομηχανία, τις αρχές και το κοινό
 • Το σημερινό καθεστώς και το μέλλον των προϊόντων CBD
 • Ένας επιστημονικά στοιχειοθετημένος τρόπος παρουσίασης, αλληλοσυμπλήρωσης και αλληλεπίδρασης φαρμάκου και συμπληρώματος
 • Εθνικές πρακτικές που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη της αγοράς και έρχονται σε αντίθεση με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο της ενιαίας ελεύθερης αγοράς
 • Ο διαφορετικός ΦΠΑ στα συμπληρώματα διατροφής σε κάθε κράτος μέλος και τι υποδηλώνει αυτό για το καθεστώς τους στα αντίστοιχα κράτη
 • Οι οικονομικές συνέπειες του κοινοτικού πλαισίου λειτουργίας της βιομηχανίας των συμπληρωμάτων
 • Το κοινωνικό αποτύπωμα των Συμπληρωμάτων Διατροφής

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΣΔ, κ Σπύρος Τερζόπουλος δήλωσε για την ετήσια συνάντηση του ehpm στην Αθήνα: «Είναι τιμή και χαρά για όλους εμάς στον ΣΕΣΔΙ να φιλοξενούμε τους συναδέλφους του ehpm στην Αθήνα στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης μας. Ο ehpm είναι ο δυναμικός συνεργάτης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που διασφαλίζει ότι όλοι εμείς που δραστηριοποιούμαστε στο χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής έχουμε και την γνώση των εξελίξεων αλλά και συμμετέχουμε στα κέντρα αποφάσεων με κοινό στόχο στην καλύτερη παροχή προϊόντων και λύσεων διατροφής για τους ευρωπαίους πολίτες».

Λίγα λόγια για τον ΣΕΣΔΙ
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1992 με μέλη από το χώρο των εταιριών συμπληρωμάτων διατροφής και προϊόντων φυσικής διαβίωσης. Αποστολή του ΣΕΣΔΙ είναι να προωθήσει, τη γενική συνειδητοποίηση του ρόλου των συμπληρωμάτων διατροφής στην προαγωγή της καλής υγείας & του ευ ζην, την ενημέρωση για τα ποιοτικά και προσωπικά κριτήρια επιλογής των προϊόντων και να ενθαρρύνει, τη συμμετοχή των εταιριών παραγωγής και εμπορίας και των αρμόδιων διοικητικών και ελεγκτικών αρχών, στη λήψη αποφάσεων και στη χάραξη πολιτικών.

Λίγα λόγια για τον ehpm
O EHPM δημιουργήθηκε το 1975 και αντιπροσωπεύει περίπου 1.600 παραγωγούς και διανομείς προϊόντων υγείας και συμπληρωμάτων διατροφής σε 13 ευρωπαϊκές χώρες. Πάνω από το 90% των εταιρειών που είναι μέλη του EHPM μέσω των εθνικών μας ενώσεων είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο EHPM εργάζεται για την ανάπτυξη ενός κατάλληλου κανονιστικού πλαισίου σε ολόκληρη την ΕΕ για τα προϊόντα των μελών του και προωθεί βέλτιστες πρακτικές για την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.