20/07/2019 17:24:57

Τουρκία: Οι S-400 έφεραν νέα κατάρρευση της λίρας

Τουρκία: Οι S-400 έφεραν νέα κατάρρευση της λίρας - Media

 

Μπορεί η Τουρκία να απέκτησε σε επισήμως το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, ωστόσο, άλλος ένας παράγοντας που αντιτίθεται σε αυτή την αγορά είναι... οι αγορές.

Οι ανησυχίες για σοβαρά αντίποινα και κυρώσεις από τις ΗΠΑ, που δεν θα περιοριστούν στον τομέα των εξοπλισμών, αλλά θα επεκταθούν και σε άλλους τομείς, καθώς και ο κίνδυνος για αναστολή χρηματοδοτήσεων προκάλεσε sell out στις διεθνείς αγορές.

Έτσι, η τουρκική λίρα υπέστη και νέες απώλειες στην αξία της, η οποία και απομειώθηκε κατά 0,6%. «Καθώς αρχίσαμε να βλέπουμε τις ειδήσεις για τους S-400 στην Τουρκία, τότε είναι που ξεκίνησε το ξεπούλημα στη λίρα», δήλωσε ο Κριστιάν Μάτζιο, επικεφαλής ανάλυσης αναδυόμενων αγορών στη TD Securities.

Ο αναλυτής έκανε επίσης λόγο για πιθανές αντιξοότητες από τις κυρώσεις που σχεδιάζει να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Άγκυρα για τις «παράνομες» εξορυκτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στα ανοικτά της Κύπρου. «Εάν θα αναστείλουν τη χρηματοδότηση για την Τουρκία και τα έργα της μέσω των ευρωπαϊκών τραπεζών, μια σειρά από κοινές πρωτοβουλίες θα μπει στον πάγο», δήλωσε ο Μάτζιο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.