29/02/2020 15:20:50

Αιχμές ΠΡΑΤΤΩ για την επέτειο του πραξικοπήματος στην Κύπρο:

ΠΡΑΤΤΩ: Εκδήλωση τη Δευτέρα για «Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης» - Media
«Η Κύπρος δεν πρέπει να φαίνεται, ούτε να είναι μόνη. Είναι άμεση ανάγκη η στήριξή της μέσα από ένα θεσμικό συντονιστικό όργανο των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ιδεών & Πράξης Πράττω, με αφορμή την επέτειο του χουντικού πραξικοπήματος στην Κύπρο.
 
Επισημαίνει ότι «η Τουρκία παραβιάζει για άλλη μια φορά το διεθνές δίκαιο σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχει εισβάλλει στην αιγιαλίτιδα ζώνη της Μεγαλονήσου ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να μην πράττει τα απαιτούμενα», και τονίζει:
 
«Σήμερα που είναι η επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος της χούντας που οδήγησε στην τουρκική εισβολή, η ελληνική διπλωματία οφείλει πριν από όλα να έχει στο επίκεντρο της τη Μεγαλόνησο και όχι τα ρεβανσιστικά σχέδια μετρίων και εκτεθειμένων στη διεθνή και ευρωπαϊκή διπλωματία υπαλλήλων και "συμβούλων". Οφείλει, επίσης, να κρατά μακριά από την ελληνική εξωτερική πολιτική τους ανθρώπους που δείχνουν ακόμα και σήμερα κατανόηση για τη χούντα και όχι να τους επιβραβεύει με κρατικές θέσεις και μάλιστα σε κρίσιμα για τη διεθνή θέση της χώρας υπουργεία».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.