search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:45
MENU CLOSE

Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των εργαζομένων καταγγέλλει το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή

24.07.2019 17:02
Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των εργαζομένων καταγγέλλει το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή - Media

 

Στη συζήτηση με τον Τζούλιαν Κινγκ, Επίτροπο αρμόδιο για την «Ένωση Ασφάλειας» της ΕΕ, στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, καταγγέλλοντας «το υποκριτικό ενδιαφέρον της ΕΕ για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα, την ώρα που ενισχύει τους πολυπλόκαμους αντιδραστικούς μηχανισμούς παρακολούθησης και συγκέντρωσης δεδομένων».

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ απευθυνόμενος στον Τζούλιαν Κινγκ, είπε: «Κύριε Επίτροπε, τι μας είπατε εδώ; Ότι πρώτα συλλέγετε μαζικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων και κάποτε… στο μέλλον θα φτιάξετε νομικό πλαίσιο διατήρησης δεδομένων. Δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα των λαών βρίσκονται στο στόχαστρο κι εσείς επιχειρείτε να ξεμπερδέψετε με ευχές για προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων ή για τον κανονισμό GDPR; Ποιος άραγε μπορεί να ελέγξει το τι και πώς συλλέγεται στο όνομα της ‘ασφαλείας’, να ελέγξει τους πολυπλόκαμους μηχανισμούς και δίκτυα παρακολούθησης, δακτυλοσκόπησης, συγκέντρωσης δεδομένων πληροφοριών, με επεξεργασία στοιχείων σε διασύνδεση με μεγάλους ομίλους τηλεπικοινωνιών με πώληση ή διαρροή στοιχείων για εμπορικούς, πολιτικούς κ.ά. λόγους. Σήμερα οι λαοί είναι εκτεθειμένοι από την καταγραφή από το απλό κλικ στον υπολογιστή τους ως την ενοχοποίηση ακόμα και των ταξιδιωτικών προορισμών τους».

«Μιλάτε για ‘καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης’, έννοια που με αυθαίρετο τρόπο γίνεται λάστιχο. Ενοχοποιείται η συμμετοχή στο εργατικό κίνημα, η συνδικαλιστική δράση, διώκεται ακόμα κι η απλή απεργία, τυλίγονται ‘σε μια κόλλα χαρτί’ άνθρωποι με βάση υποψίες κι αυθαίρετες ερμηνείες. Πού ξεκινά και πού σταματά η ριζοσπαστικοποίηση; …σκόπιμη θολούρα που καλλιεργεί η ΕΕ.. Άλλωστε – ξέρετε πολύ καλά – ότι οι γνωστές ομάδες με την αποκρουστική δράση τους χρηματοδοτήθηκαν, εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ, από κυβερνήσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ, έγιναν πιόνια σε ανταγωνισμούς και πολέμους μεγάλων συμφερόντων. Το ερώτημα λοιπόν είναι : Ποιος θα μας προστατέψει από τους προστάτες….» πρόσθεσε ο Κ. Παπαδάκης.

«Είμαστε όμως βέβαιοι ότι οι λαοί θα σπάσουν τις αλυσίδες τους και τις ηλεκτρονικές που τους φοράτε εσείς, οι κυβερνήσεις σας και το σύστημά σας με μέθοδο αυτήν την περίοδο» κατέληξε στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:44