search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:52
MENU CLOSE

Ρωσία: Η εισαγγελία ζήτησε να αφαιρεθεί η κηδεμονία παιδιού από ζευγάρι -Επειδή το πήγαν σε διαδήλωση

06.08.2019 16:23
Ρωσία: Η εισαγγελία ζήτησε να αφαιρεθεί η κηδεμονία παιδιού από ζευγάρι -Επειδή το πήγαν σε διαδήλωση - Media

 

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Ρωσία το αίτημα της εισαγγελίας της Μόσχας να αφαιρεθεί η κηδεμονία παιδιού από νεαρό ζευγάρι, επειδή το πήραν μαζί τους στη διαδήλωση της 27ης Ιουλίου.

Το παιδί είναι ενός έτους και σύμφωνα με την εισαγγελία, οι γονείς του το έδωσαν να το κρατήσει κάποιος ξένος, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του. Υπενθυμίζεται ότι στις διαδηλώσεις της 27ης Ιουλίου είχαν προσαχθεί πάνω από 1.300 άτομα. Την απόφαση της εισαγγελίας καταδίκασε ο Μιχαήλ Φεντότοφ, πρόεδρος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που τελεί υπό την αιγίδα του Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο αρμόδιος επίτροπος για τα δικαιώματα του παιδιού στην Μόσχα Γιεβγφκένι Μπινίμποβιτς.

 

Τι υποστηρίζει η εισαγγελία

«Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της 27ης Ιουλίου οι γονείς παρέδωσαν το μικρό τους παιδί, το οποίο λόγω ηλικίας ήταν ανήμπορο, σε τρίτο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή του αγοριού, και να υποστεί σωματική και ηθική βλάβη», αναφέρει η ανακοίνωση της εισαγγελίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Εκμεταλλευόμενοι το παιδί, έκαναν κατάχρηση των γονικών τους δικαιωμάτων σε βάρος του γιου τους», αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία παρέπεμψε την υπόθεση στη ρωσική δικαιοσύνη ζητώντας από το δικαστήριο να στερήσει από το νεαρό ζευγάρι την κηδεμονία του παιδιού τους. Παράλληλα, η εισαγγελία υπογραμμίζει ότι ο πατέρας του αγοριού δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές της Μόσχας, επειδή στη Μόσχα μένει προσωρινά.

 

Τι λέει ο πατέρας

Το δικαστήριο Πέροφσκι επιβεβαίωσε ότι παρόμοιο αίτημα για την στέρηση των γονικών δικαιωμάτων από τον Ντμίτρι Προκάζοφ έχει υποβληθεί από την εισαγγελία. Ο ίδιος δήλωσε ότι η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι του, με αφορμή βίντεο που προβλήθηκε από τα ΜΜΕ. «Ηρθαν στο σπίτι μας από την Ανακριτική Επιτροπή, με βάση την υπόθεση ότι εκθέσαμε σε κίνδυνο το παιδί μας. Μας όρισαν συνάντηση στην ανακριτική επιτροπή, στην οποία πρέπει να πάμε για να καταθέσουμε, να εξηγήσουμε την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή τα μέσα μεταδίδουν ότι και η εισαγγελία μας ασκεί δίωξη και ζητά να μας πάρει το παιδί. Δεν ξέρω ποιες ακόμη υπηρεσίες θα εμπλακούν. Είμαστε απολύτως αθώοι. Δεν συμμετείχαμε σε οποιεσδήποτε ταραχές, δεν εκθέσαμε το παιδί μας σε κίνδυνο και ποτέ και δεν το αφήσαμε μόνο», είπε ο πατέρας.

Οσο για το επίμαχο βίντεο, που προβλήθηκε από τα ΜΜΕ στη Ρωσία, ανέφερε ότι ζήτησε από ξάδελφο της συζύγου του να κρατήσει το παιδί, επιστρέφοντας στο σπίτι. «Δεν υπήρχαν σ΄ εκείνο το σημείο ούτε μεταλλικά κιγκλιδώματα, ούτε αστυνομικοί και όλοι μαζί πήγαμε ήρεμα στο σπίτι», συμπλήρωσε. Ο άνδρας στον οποίο αναφέρεται είναι ο Σεργκέι Φόμιν, που σύμφωνα με τις αρχές καταζητείται ως ύποπτος για συμμετοχή στις μαζικές ταραχές, της 27ης Ιουλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανάκρισης «από ανοιχτές πηγές έγινε γνωστό ότι ο Φόμιν εγκαταλείποντας τη συγκέντρωση, πήρε στα χέρια του ένα ξένο μικρό παιδί για να περάσει ανεμπόδιστα δίπλα από τα μεταλλικά κιγκλιδώματα»

Πηγή: iefimerida.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:51