search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:54
MENU CLOSE

Μόσχα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους σε χωράφι μετά από σύγκρουση με γλάρους – Απίστευτες εικόνες (Photos/Videos)

15.08.2019 06:55
Μόσχα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους σε χωράφι μετά από σύγκρουση με γλάρους – Απίστευτες εικόνες (Photos/Videos) - Media

 

Αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι έξω από το αεροδρόμιο Ζουκόφσκι της Μόσχας πραγματοποίησε ένα Airbus A321 της εταιρείας Ural Airlines, μετά από σύγκρουση με σμήνος γλάρων.

Οι γλάροι μπλόκαραν τους κινητήρες του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα ο πιλότος να αναγκαστεί να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση και μάλιστα με την «κοιλιά» και όχι τους τροχούς του αεροσκάφους.

Από την προσγείωση τραυματίστηκαν ελαφρά 23 άτομα ενώ καταγράφηκαν απίστευτες εικόνες, με τους επιβάτες να αποβιβάζονται και να περπατούν μέσα στο χωράφι.

Επιβάτες εξήραν τον επαγγελματισμό του πιλότου και του πληρώματος που είχε ως αποτέλεσμα το αίσιο τέλος της περιπέτειάς τους.

Βραβεία από το Κρεμλίνο στους πιλότους

Το Κρεμλίνο θα απονείμει κρατικά βραβεία στους δύο πιλότους που πραγματοποίησαν με επιτυχία αναγκαστική προσγείωση ενός επιβατηγού αεροσκάφους με 233 επιβαίνοντες κοντά στη Μόσχα.

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε πως 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν αλλά κανείς δεν σκοτώθηκε όταν το Έρμπας 321 της Ural Airlines προσγειώθηκε σε ένα χωράφι νοτιοανατολικά της Μόσχας αφού λίγο μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από σμήνος γλάρων.

«Συγχαίρουμε τους ήρωες πιλότους που έσωσαν τις ζωές των ανθρώπων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:48