search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:58
MENU CLOSE

Κέρκυρα: Μεγάλη φωτιά στις πλαγιές του Παντοκράτορα – Κοντά στην Παλιά Περίθεια

18.08.2019 13:49
Κέρκυρα: Μεγάλη φωτιά στις πλαγιές του Παντοκράτορα - Κοντά στην Παλιά Περίθεια - Media

 

Με δύο πύρινα μέτωπα, σε δασική έκταση, στην περιοχή της Παλιάς Περίθειας είναι αντιμέτωπη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Στα δύσβατα σημεία όπου εξελίσσεται η φωτιά, βορειοανατολικά του νησιού της Κέρκυρας, στις πλαγιές του όρους Παντοκράτορα, έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν κινητοποιηθεί 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη πεζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ανδρέας Ρίζος, «η φωτιά είναι μεγάλη και καίγονται στρέμματα δασικής έκτασης στο βουνό», ενώ αναμένεται να συνδράμουν, μετά την έκκληση του Περιφερειακού Διοικητή της Πυροσβεστικής, και επιπλέον εναέρια πυροσβεστικά μέσα προκειμένου να περιοριστεί η πυρκαγιά.

Πυρκαγιά και στη Λακωνία

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δύσβατη περιοχή στα Πικουλιάνικα Λακωνίας, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν με 8 οχήματα και 18 άνδρες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα 6 πυροσβεστών, ενώ τις προσπάθειές τους συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη τύπου «Πεζετέλ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:55