search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:09
MENU CLOSE

Σώας τα φρένας έχει ο Άντερς Μπρεϊβικ

10.04.2012 14:46
Σώας τα φρένας έχει ο Άντερς Μπρεϊβικ  - Media

Σύμφωνα με ψυχιατρική αξιολόγηση ο Νορβηγός δεν έπασχε από ψυχικές διαταραχές όταν δολοφόνησε 77 άτομα Στο νησί Ουτόγια.

Ο Μπρεϊβικ θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου τη Δευτέρα και με τα νέα δεδομένα, εφόσον δεν του αναγνωρίζεται αυτό το ελαφρυντικό, η δίκη θα συνεχιστεί κανονικά για να του επιβληθούν οι ποινές που προβλέπονται σε περιπτώσεις κακουργημάτων.

«Το κύριο συμπέρασμα των ειδικών είναι ότι ο Anders Behring Breivik δεν ήταν ψυχωτικός κατά τη διάρκεια των πράξεων του στις 22 Ιουλίου του 2011», αναφέρει το δικαστήριο του Όσλο. «Αυτό σημαίνει ότι θεωρείται ποινικά αρμόδιος για τα εγκλήματα που διέπραξε».

Υπενθυμίζεται ότι στη Νορβηγία η ανώτατη ποινή που προβλέπεται είναι τα 21 έτη εάν όμως ο καταδικασθείς θεωρηθεί επικίνδυνος για την κοινωνία, η δικαιοσύνη έχει το δικαίωμα να παρατείνει την κράτηση για όσο κρίνεται απαραίτητο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:09