search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:27
MENU CLOSE

Τσακαλώτος για capital controls: Tο να μην έχει η ΝΔ δίκη της οικονομική πολιτική είναι καλύτερο από το να έχει

26.08.2019 13:32
Τσακαλώτος: Με τα όσα λέει για μας ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ θα τον καλέσουμε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Media
 
Με ειρωνικό τρόπο σχολίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος την ανακοίνωση της κυβέρνησης για πλήρη άρση των capital controls, σημειώνοντας ότι η διαδικασία είχε δρομολογηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «η πλήρης άρση των capital controls είναι το τελευταίο βήμα μιας διαδικασίας που είχε σχεδόν ολοκληρωθεί πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.
 
Συγκεκριμένα ο οδικός χάρτης που είχε εκπονηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος περιλάμβανε τρεις πυλώνες, εκ των οποίων μόνο το τελικό στάδιο του τρίτου πυλώνα έμενε να υλοποιηθεί.
 
Ο μόνος λόγος που δεν είχε γίνει πλήρης άρση ήταν η διστακτικότητα των τραπεζών λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θετικό βήμα, πλήρως προετοιμασμένο ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Καλό είναι που στην οικονομική πολιτική η ΝΔ έχει κάτι από τα έτοιμα, γιατί καθαρές δικές τις πρωτοβουλίες φαίνεται να αργούν. Βέβαια στην περίπτωση της ΝΔ το να μην έχει δίκη της οικονομική πολιτική είναι μάλλον καλύτερο από το να έχει».
 
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:26