search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:28
MENU CLOSE

Μεσαίωνας στις ΗΠΑ: Πάστορας ζητά να απαγορευτούν τα βιβλία του Χάρι Πότερ γιατί περιέχουν πραγματικές κατάρες και ξόρκια

03.09.2019 06:42
Μεσαίωνας στις ΗΠΑ: Πάστορας ζητά να απαγορευτούν τα βιβλία του Χάρι Πότερ γιατί περιέχουν πραγματικές κατάρες και ξόρκια  - Media

 

Και όμως ιδιωτικό καθολικό σχολείο στο Νάσβιλ του Τενεσί στις ΗΠΑ, πήρε τα λεγόμενα του πάστορα στα σοβαρά και απέσυρε από τη βιβλιοθήκη του όλα τα βιβλία του Χάρι Πότερ, με το επιχείρημα ότι «περιέχουν πραγματικές κατάρες και ξόρκια που αν εκτελεστούν από ανθρώπους υπάρχει κίνδυνος επίκλησης κακών πνευμάτων».

Μάλιστα ο πάστορας του σχολείου έστειλε e mail σε όλους τους γονείς των παιδιών στο οποίο έγραφε πως ύστερα από πολλές συζητήσεις που είχε με εξορκιστές αποφάσισε να αποσύρει τα βιβλία του Χάρι Πότερ.

«Τα βιβλία αυτά παρουσιάζουν τη μαγεία τόσο καλή όσο και κακή αλλά αυτό στην πραγματικότητα είναι μια έξυπνη απάτη. Οι κατάρες και τα ξόρκια στο βιβλίο είναι πραγματικά» έγραψε ο πάστορας στους γονείς.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η πράξη αυτή του πάστορα είχε την πλήρη κάλυψη από τους προισταμένους του οι οποίοι τόνισαν ότι «η απόφαση που πήρε είναι μέσα στις αρμοδιότητές του».

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χάρι Πότερ μπαίνει στο στόχαστρο κάποιων φανατικών της εκκλησίας. Το 2001 πάστορας στο Νίου Μέξικο είχε επιβλέψει την καύση βιβλίων του Χάρι Πότερ ενώ το 2003 ο καρδινάλιος τότε και Πάπας μετέπειτα Βενέδικτος είχε περιγράψει τα βιβλία ως «αποπλάνηση που δεν γίνεται αντιληπτή και έτσι διαστρεβλώνουν τη χριστιανικότητα στην ψυχή πριν αυτή να μπορέσει να αναπτυχθεί κατάλληλα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50