13/08/2020 18:11:37

Μεσαίωνας στις ΗΠΑ: Πάστορας ζητά να απαγορευτούν τα βιβλία του Χάρι Πότερ γιατί περιέχουν πραγματικές κατάρες και ξόρκια

Μεσαίωνας στις ΗΠΑ: Πάστορας ζητά να απαγορευτούν τα βιβλία του Χάρι Πότερ γιατί περιέχουν πραγματικές κατάρες και ξόρκια  - Media

 

Και όμως ιδιωτικό καθολικό σχολείο στο Νάσβιλ του Τενεσί στις ΗΠΑ, πήρε τα λεγόμενα του πάστορα στα σοβαρά και απέσυρε από τη βιβλιοθήκη του όλα τα βιβλία του Χάρι Πότερ, με το επιχείρημα ότι «περιέχουν πραγματικές κατάρες και ξόρκια που αν εκτελεστούν από ανθρώπους υπάρχει κίνδυνος επίκλησης κακών πνευμάτων».

Μάλιστα ο πάστορας του σχολείου έστειλε e mail σε όλους τους γονείς των παιδιών στο οποίο έγραφε πως ύστερα από πολλές συζητήσεις που είχε με εξορκιστές αποφάσισε να αποσύρει τα βιβλία του Χάρι Πότερ.

«Τα βιβλία αυτά παρουσιάζουν τη μαγεία τόσο καλή όσο και κακή αλλά αυτό στην πραγματικότητα είναι μια έξυπνη απάτη. Οι κατάρες και τα ξόρκια στο βιβλίο είναι πραγματικά» έγραψε ο πάστορας στους γονείς.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η πράξη αυτή του πάστορα είχε την πλήρη κάλυψη από τους προισταμένους του οι οποίοι τόνισαν ότι «η απόφαση που πήρε είναι μέσα στις αρμοδιότητές του».

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χάρι Πότερ μπαίνει στο στόχαστρο κάποιων φανατικών της εκκλησίας. Το 2001 πάστορας στο Νίου Μέξικο είχε επιβλέψει την καύση βιβλίων του Χάρι Πότερ ενώ το 2003 ο καρδινάλιος τότε και Πάπας μετέπειτα Βενέδικτος είχε περιγράψει τα βιβλία ως «αποπλάνηση που δεν γίνεται αντιληπτή και έτσι διαστρεβλώνουν τη χριστιανικότητα στην ψυχή πριν αυτή να μπορέσει να αναπτυχθεί κατάλληλα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.