search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:26
MENU CLOSE

«Δηλητήριο» Παππά για Μαστοράκη: Σήμερα δεν υπάρχει λογοκρισία, ούτε τηλεοπτικά βασανιστήρια

05.09.2019 13:35
«Δηλητήριο» Παππά για Μαστοράκη: Σήμερα δεν υπάρχει λογοκρισία, ούτε τηλεοπτικά βασανιστήρια - Media
 
Νέα πυρά κατά του Νίκου Μαστοράκη, για την επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του Κώστα Γαβρά και του Γιάνη Βαρουφάκη για την ταινία «Adults in the Room», αλλά και για το σύστημα rebate που καθιέρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να ενθαρρύνει τα γυρίσματα ξένων παραγωγών στην Ελλάδα.
 
Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη κατά του Ν. Μαστοράκη παίρνει ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο οποίος αφού εξηγεί ότι η ταινια του Κ. Γαβρά χρηματοδοτήθηκε όπως και άλλες ξένες παραγωγές με το σύστημα rebate, υπενθυμίζει το παρελθόν του κ. Μαστοράκη στη διάρκεια της Χούντας.
 
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παππάς έγραψε στο Facebook:
 
«Μαστοράκεια λογοκρισία στο Γαβρά; Δεν είμαστε στο 1973.
 
Έμαθα δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι ο κ. Μαστοράκης (ο γνωστός κ. Μαστοράκης) αναρωτιέται από που κι ως που χρηματοδότησε η δική μας διακυβέρνηση την ταινία του Κώστα Γαβρά, η οποία βασίζεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη.
 
Επαναλαμβάνω για όσους έχουν μείνει με ανοιχτό το στόμα: Ο Μαστοράκης ρωτάει γιατί χρηματοδοτήθηκε η ταινία του Γαβρά.
 
Δεν ρωτάει γιατί χρηματοδοτήθηκε κάποιο από τα δεκάδες σήριαλ των τηλεοπτικών σταθμών. Δεν ρωτάει, βεβαίως, γιατί χρηματοδοτήθηκαν οι μεγάλες παραγωγές του Hollywood και του BBC.
 
Ας γνωρίζει λοιπόν και ο ίδιος ότι το επιτυχημένο πλαίσιο ενίσχυσης των οπτικοακουστικών παραγωγών δεν προβλέπει κάποια διαδικασία λογοκρισίας. Ίσως ο ιδιος να προτιμούσε μια τέτοια διαδικασία, η οποία θα επέτρεπε τη λογοκρισία στον Γαβρά.
 
Λογοκρισία. Όπως την περίοδο 1967- 1974. Την περίοδο της χούντας. Της χούντας την οποία ο ίδιος υπηρέτησε με συνέπεια και τηλεοπτικό ενθουσιασμό.
 
Σήμερα δεν υπάρχει λογοκρισία. Ούτε τηλεοπτικά βασανιστήρια υπάρχουν, όπως αυτά που έκανε ο κ. Μαστοράκης στους βάρβαρα χτυπημένους φοιτητές μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.
 
Πριν λίγους μήνες ένας παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής του είπε: “Νίκο μου, δεν είσαι χουντικός”. Αυτή η πρόταση είναι προφανώς αναληθής.
 
Όχι μόνο γιατί ο κ. Μαστοράκης επέλεξε να «ανακρίνει» τους ήδη βασανισμένους φοιτητές στον τηλεοπτικό αέρα. Αλλά επειδή θεωρεί περίπου λογικό να ξαναμπεί στην ημερήσια διάταξη η λογοκρισία.
 
Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, δεν είναι ο κ. Μαστοράκης και τα θετικά για τη χούντα αισθήματά του. Αυτά τα ξέρουν και οι πέτρες.
 
Το πρόβλημα είναι η χυδαία προσπάθεια να παρουσιαστεί αυτός και οι όμοιοι του ως μεσαιοχωρίτες. Το πρόβλημα, επίσης, είναι ότι αισθάνεται σαν το -πολιτικά και ηθικά- ξεπλυμένο ψάρι μέσα στο νερό της νέας τηλεοπτική πραγματικότητας.
 
Για το τέλος αυτού του σημειώματος, απλώς παραθέτω το πασίγνωστο βίντεο της ανάκρισης των φοιτητών από τον γνωστό κ. Μαστοράκη και της προσπάθειας υπογραφής δήλωσης μετανοίας».
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:25