29/11/2020 21:59:40

Κυβέρνηση: «Ορφανές» οι διατάξεις για τον αιγιαλό που ξεσήκωσαν θύελλα - Κάνουν τις «πάπιες» οι υπουργοί

Κυβέρνηση: «Ορφανές» οι διατάξεις για τον αιγιαλό που ξεσήκωσαν θύελλα - Κάνουν τις «πάπιες» οι υπουργοί - Media

 

Αναζητείται ο εμπνευστής των ρυθμίσεων για τον αιγιαλό και την παραλία, οι οποίες ήταν κομμάτι του κυοφορούμενου «αναπτυξιακού» σχεδίου νόμου και αποσύρθηκαν μετά την κατακραυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» το αρμόδιο για τον αιγιαλό υπουργείο (Οικονομικών) και το αρμόδιο για το σχέδιο νόμου υπουργείο (Ανάπτυξης)  αρνούνται την πατρότητά τους ενώ οι υπουργοί εκ των υστέρων διαρρέουν την διαφωνία τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Χ. Σταϊκούρας φέρεται να χαρακτήρισε κάποιες από αυτές επικίνδυνες.

Ούτε όμως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης φέρεται να ήταν απολύτως σύμφωνος, ούτε βέβαια το αρμόδιο μόνο για την περιβαλλοντική διάσταση υπουργείο Περιβάλλοντος.

Με βάση όλα τα παραπάνω καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι οι διατάξεις γράφτηκαν από μόνες τους ή έπεσαν από τον ουρανό…

Υπενθυμίζεται ότι οι διατάξεις ουσιαστικά άνοιγαν τον δρόμο για την πλήρη εμπορευματοποίηση και φυσική αλλοίωση των παραλιών προς όφελος λίγων επιχειρηματιών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.