19/02/2020 09:52:07

Γιορτή για τα 65 χρόνια του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ

Γιορτή για τα 65 χρόνια του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ - Media

 

Πέρασαν 65 χρόνια από την 19η Σεπτεμβρίου 1954, όταν από τα ερτζιανά ακούστηκε για πρώτη φορά το σήμα του Τρίτου Προγράμματος, του σταθμού που έπαιξε εμβληματικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή της χώρας.

Στα χρόνια λειτουργίας του το Τρίτο φιλοξένησε μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες των Γραμμάτων και της Τέχνης, ενώ από τις διευθύνσεις του πέρασαν σπουδαίες μορφές, όπως -μεταξύ άλλων- οι Διονύσιος Ρώμας, Αντίοχος Ευαγγελάτος, Μάνος Χατζιδάκις, Κυριάκος Σφέτσας, Γιώργος Τσαγκάρης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Το Τρίτο παραμένει το μοναδικό Ελληνικό Ραδιόφωνο που φέρνει στους ακροατές του την κλασική μουσική, τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, τον πολιτισμό, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τον λόγο και τις Τέχνες.

Με αφορμή τα 65 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης δημιουργίας και προσφοράς του Τρίτου Προγράμματος, η Διεύθυνσή του έχει ετοιμάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο, αφιερωματικό εορταστικό πρόγραμμα.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 19:00 ώς τις 21:00, στο Studio E «Αντώνης Κοντογεωργίου» προσκεκλημένοι καταξιωμένοι αλλά και νέοι καλλιτέχνες, θα ερμηνεύσουν σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση, παρουσία κοινού, αξιόλογα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου αλλά και της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας.

Συμμετέχουν οι λυρικοί καλλιτέχνες: Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Τσιρακίδου, Κλεονίκη Δεμίρη και Αντωνία Τζίτζικα.

Οι πιανίστες: Δαυίδ Ναχμίας, Λορέντα Ράμου, Χριστίνα Παντελή, Φρίξος Μόρτζος, Παύλος Σιφναίος.

Τραγούδι: Θάνος Πολύδωρας.

Τσέλο και κρητική λύρα: Γιώργος Καλούδης.

Συμμετέχουν το Φωνητικό Σύνολο «Motectum» και η Χορωδία της ΕΡΤ.

Διεύθυνση Χορωδίας: Δημήτρης Κτιστάκης.

Παρουσίαση: Πανταζής Τσάρας.

Ηχοληψία: Νίκος Θεοδωρακόπουλος, Βασίλης Χανιώτης.

Το εορταστικό πρόγραμμα θα μεταδοθεί απευθείας από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος και διαδικτυακά στο webradio.ert.gr/trito

Η είσοδος για το κοινό, που επιθυμεί να παρακολουθήσει τη συναυλία στο Studio Ε «Αντώνης Κοντογεωργίου» στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή (Λ. Μεσογείων 432), είναι με κράτηση θέσεων.

Για κρατήσεις θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση trito@ert.gr

Τυπολογίες

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.