search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:31
MENU CLOSE

Προανακριτική για όλους ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι «φυγομαχεί»

18.09.2019 05:28
Προανακριτική για όλους ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι «φυγομαχεί» - Media

 

Τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στη Βουλή όπου αναμένεται να ανοιχθεί ο φάκελος που έχει διαβιβαστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και όπως είναι γνωστό αφορά τα πρόσωπα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Μέσω χθεσινής διαρροής του Μαξίμου διαφάνηκε η πρόθεση του πρωθυπουργού να εισηγηθεί στην κυβερνητική πλειοψηφία την διεξαγωγή Προανακριτικής μόνο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο υπό το σκεπτικό ότι οι πρωθυπουργοί κρίνονται στην κάλπη ενώ ο ίδιος δεν είναι από εκείνους που στέλνουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους στα δικαστήρια.

Σε υψηλούς τόνους αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνοντας ότι ο εν λόγω διαχωρισμός δημιουργεί εντυπώσεις, ότι δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται «μεγαλόψυχος» απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα αφήνοντας έτσι τη σκιά ότι ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να φέρει ποινικές ευθύνες αλλά «παίρνει χάρη» από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ταυτόχρονα τον κατηγορούν ότι «φυγομαχεί» επειδή φοβάται την αντιπαράθεση με τον πολιτικό του αντίπαλο στην περίπτωση που θα πρότεινε τη διεξαγωγή Προανακριτικής και για τα δύο πρόσωπα που περιέχονται στη μήνυση Σαμαρά (Τσίπρα και Παππαγγελόπουλο). Από την άλλη, βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν ότι η προσωπική άποψη του πρωθυπουργού ήταν κατά της Προανακριτικής γενικά, και ειδικά σε αυτή τη φάση, αφήνουν την αιχμή ότι φοβήθηκε και τον Αντώνη Σαμαρά που επιθυμεί διακαώς μια Προανακριτική και μάλιστα και για τον Αλέξη Τσίπρα και επέλεξε τη μεσοβέζικη λύση: να υπάρξει μεν Προανακριτική αλλά μόνο για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Έτσι, χθες, αμέσως μετά τη διαρροή του Μαξίμου με όσα είπε ο πρωθυπουργός σε συνεργάτες του, η Κουμουνδούρου σχολίασε ότι πρόκειται για «φαρσκοκωμωδία» και φθηνό τακτικισμό που καταδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «διπλά δειλός, τόσο απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο όσο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη». Παράλληλα ζήτησαν η υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά – Βενιζέλου αναφορικά με το σκέλος της δικαστικής διερεύνησης, να αντιμετωπιστεί ενιαία και να συσταθεί Εξεταστική ή Προανακριτική «για όλους όσους κατονομάζει ο κος Σαμαράς στη μήνυσή του» ώστε να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία.

Η ευχή Τσίπρα σε Μητσοτάκη για «Καλά ξεμπερδέματα»

Υπενθυμίζεται, ότι και από το βήμα της ΔΕΘ δυο μέρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της είδησης ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή, καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να κάνει Εξεταστική Επιτροπή, Προανακριτική Επιτροπή, Ειδικά Δικαστήρια. Ό,τι του ταιριάζει. Για να μάθει ο ελληνικός λαός ξανά, να θυμηθεί ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία».

Επίσης, είχε κάνει αναφορά στα εσωτερικά προβλήματα που προκύπτουν για τον πρωθυπουργό παραπέμποντας στα editorial δυο μεγάλων εφημερίδων, που αν και αμφότερες στηρίζουν την Κυβέρνηση, η μία παρότρυνε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στη σύσταση Επιτροπής και η άλλη να μην το κάνει, διότι θα είναι βούτυρο στο ψωμί της αντιπολίτευσης.

Και κατέληξε: «Αντιλαμβάνομαι ότι θα έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα ο κ. Μητσοτάκης το επόμενο διάστημα με το θέμα αυτό. Σε κάθε περίπτωση εγώ θέλω να του ευχηθώ καλά ξεμπερδέματα και να του πω ότι είμαι εδώ»!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:30