search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:49
MENU CLOSE

Υιοθετώντας την αγάπη!

19.09.2019 08:18
Telegraph: Η μαύρη οικονομία της Ελλάδας είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο - Media

 

Μερικές φορές, οι άνθρωποι σε φέρνουν σε δύσκολη θέση, τόσο με την κακία τους όσο και με την αγάπη τους. Η ζωή δεν χορταίνει να μας εκπλήσσει και να μας μαθαίνει, να μας απελευθερώνει από τις βεβαιότητες, να σπάει τα στερεότυπα μέσα στα οποία βολευόμαστε αναπαυτικά. Κι αυτό είναι συναρπαστικό και τρομαχτικό συνάμα – όπως η σύγκρουση του φωτός με το σκοτάδι της ανθρώπινης φύσης αλλά και οι μικρές καθημερινές διαψεύσεις που άλλοτε μας αποκτηνώνουν και άλλοτε μας εξανθρωπίζουν.

Από τη μια, με αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο για την κτηνώδη ενέργεια ενός κατοίκου της Ξάνθης ο οποίος ακρωτηρίασε με ψαλίδι ένα κουτάβι κόβοντας το ένα του πόδι και τα αυτιά και περιλούζοντας το με οξύ. Από την άλλη, ένα άλλος άνθρωπος αναλαμβάνει να το περιθάλψει, να του προσφέρει γιατρειά και αγάπη δίνοντας μιαν απάντηση στον αποτροπιασμό, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και το πιο ειδεχθές έγκλημα. Οι περισσότεροι φρικάραμε, θυμώσαμε, εξοργιστήκαμε, καταγγείλαμε. Ο Γιώργος Μαυρίδης, ωστόσο, απάντησε στη φρίκη με κάτι πολύ σπάνιο, εκλεκτό, δυσεύρετο και αποτελεσματικό: με απέραντη αγάπη.

Ο Μαυρίδης, λοιπόν, μας χάρισε ένα μάθημα: μετέτρεψε μια κτηνωδία σε θρίαμβο της ζωής με το πιο απλό αλλά και σπάνιο φάρμακο: την αγάπη που μας φαρμακώνει και μας θεραπεύει!

Εκ μέρους όλων όσων συμφωνούν με αυτές τις λίγες γραμμές, του απευθύνουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:48