search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:21
MENU CLOSE

Telegraph για Ελένη Αντωνιάδου: Δεν εργάστηκε ποτέ στη NASA

19.09.2019 13:36
Telegraph για Ελένη Αντωνιάδου: Δεν εργάστηκε ποτέ στη NASA - Media

 

Μέχρι και την προσοχή των βρετανικών μέσων τράβηξε η υπόθεση της Ελληνίδας που υποστήριζε ότι εργάζεται στη ΝASA, Ελένης Αντωνιάδου.

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph δημοσίευσε δήλωση εκπροσώπου της NASA που υποστηρίζει ότι η Ελένη Αντωνιάδου δεν εργάστηκε ποτέ για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία. «Εκπρόσωπος της NASA δήλωσε πως η κυρία Αντωνιάδου δεν ήταν εργαζόμενη της υπηρεσίας, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να είχε εργαστεί ως υπεργολάβος σε πρότζεκτ της NASA», γράφει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αφορμή για την αμφισβήτηση των επιτευγμάτων της Ελένης Αντωνιάδου υπήρξε μια πρόσφατη βράβευσή της και μια ανάρτηση ενός καθηγητή στο Facebook. O λόγος για την ανάρτηση του Κώστα Μπουγιούκου, επίκουρου καθηγητή σε πανεπιστήμιο του Παρισιού, που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς για την Ελένη Αντωνιάδου, καταλήγοντας ότι «δεν πληροί καν τα κριτήρια να αποκαλείται επιστήμονας για τους περισσότερους».

Το δημοσίευμα γράφει πως η Ελένη Αντωνιάδου ήταν η έμπνευση για την δημιουργία της πρώτης «Ελληνίδας Barbie», από την εταιρία Mattel, με αφορμή την συμπλήρωση των 60 ετών από την δημιουργία της κούκλας και στο πλαίσιο δημιουργίας μιας σειράς Barbie εμπνευσμένες από γυναίκες – πρότυπα.

Στην ιστοσελίδα της Mattel επισημαίνεται πως η Ελένη Αντωνιάδου εργάζεται για την NASA, αλλά η αμερικανική εταιρία κατασκευής της διάσημης κούκλας δεν σχολίασε το γεγονός όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα.

Η ίδια η Ελένη Αντωνιάδου, όταν παρουσιάστηκε η Barbie με την μορφή της, είχε πει: «Κάθε βήμα μας φέρνει καθημερινά πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρό μας… Μπορείς να γίνεις αυτό που ονειρεύεσαι».
 

Μάλιστα, ο Telegraph αναφέρεται και στον τρόπο παρουσίασης της Ελένης Αντωνιάδου από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης τα οποία την παρουσίαζαν ως μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες, πρωτοπόρο επιστήμονα, ενώ την χαρακτηρίζουν και «ερευνήτρια της NASΑ».

Η Ελένη Αντωνιάδου αναφέρεται ως βραβευμένη από διάφορα ιδρύματα και οργανισμούς, ακόμα και με ανύπαρκτα βραβεία, όπως το «NASA-ESA Outstanding Researcher Award» το 2012. Το Forbes την έχει κατατάξει μεταξύ των 30 πιο σημαντικών προσωπικοτήτων στον τομέα της Υγείας το 2013.

Ακόμη, η βρετανική εφημερίδα ζήτησε την άποψη της Ελένης Αντωνιάδου, η οποία όμως δεν επικοινώνησε με τον Telegraph.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50