search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:54
MENU CLOSE

Το κάλεσμα στο Facebook και η συγγνώμη του στρατού

22.09.2019 07:20
Τρεις νεκροί εξαιτίας μιας ανάρτησης στο Facebook (Video) - Media

 

Μια αμερικανική στρατιωτική μονάδα ζήτησε χθες συγγνώμη και διέγραψε ένα tweet στο οποίο εμφανιζόταν η απειλή ανάπτυξης ενός μαχητικού αεροσκάφους stealth ενάντια σε κάθε νέο που θα επιχειρήσει να εισβάλει στην «Περιοχή 51», την απόρρητη στρατιωτική βάση στην Νεβάντα, όπου, σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους, η κυβέρνηση κρύβει τους εξωγήινους.

Το tweet, που αναρτήθηκε την Παρασκευή στο λογαριασμό της υπηρεσίας διανομής οπτικών πληροφοριών του αμερικανικού στρατού (DVIDS), στόχευε τους λάτρεις των UFO και όσων συγκεντρώθηκαν στην ύπαιθρο της Νεβάδας την περασμένη εβδομάδα, κοντά στη μυστική στρατιωτική εγκατάσταση που είναι γνωστή με την ονομασία «Περιοχή 51».

Η συγκέντρωση έγινε έπειτα από ένα κάλεσμα στο Facebook για μαζική εισβολή στην αμερικανική στρατιωτική βάση, όπου εδώ και χρόνια φημολογείται ότι φυλάσσονται κρατικά μυστικά που αφορούν τους εξωγήινους και διαστημόπλοια.

«Το τελευταίο πράγμα που θα δουν οι Millennials αν αποπειραθούν να εισβάλουν σήμερα στην Περιοχή 51», έγραφε η ανάρτηση, που συνοδευόταν με μια φωτογραφία στρατιωτικών ανδρών και γυναικών που στέκονταν ένστολοι σε στάση προσοχής μπροστά από ένα βομβαρδιστικό B-2 stealth.

Χθες Σάββατο, η DVIDS δήλωσε στο twitter ότι ένας εργαζόμενος της ομάδας που διαχειρίζεται τον λογαριασμό της υπηρεσίας, ανήρτησε ένα tweet το οποίο «ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ δεν συντάσσεται με τη θέση του υπουργείου Άμυνας. Είναι ανάρμοστο και ζητάμε συγγνώμη για αυτό το λάθος».

Οι όποιοι φόβοι για μια σοβαρή απόπειρα εισβολής στην «Περιοχή 51» αποδείχθηκαν αβάσιμοι, καθώς μόλις 150 άνθρωποι, κάποιοι φορώντας αμφιέσεις εξωγήινων, ανταποκρίθηκαν τελικά στο κάλεσμα, τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, σε μια συγκέντρωση περισσότερο εορταστική παρά επιθετική.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν απολογηθεί και στο παρελθόν για αναρτήσεις τους σε επίσημους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με περιεχόμενο που κάποιοι έχουν επικρίνει ως απειλητικό ή ανάλγητο.

Στις 31 Δεκεμβρίου η Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ, που επιβλέπει το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας, ζήτησε συγγνώμη για ένα tweet της στο οποίο ανέφερε ότι ήταν έτοιμη, αν χρειαστεί, να ρίξει κάτι «πολύ, πολύ μεγαλύτερο» από την κρυστάλλινη μπάλα πέφτει στον άξονα ενός στύλου συμβολίζοντας την αλλαγή έτους, στους ετήσιους πρωτοχρονιάτικους εορτασμούς στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:48