search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:59
MENU CLOSE

Μάκης Βορίδης: Η Συμφωνία Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιείται

22.09.2019 10:00
Μάκης Βορίδης: Η Συμφωνία Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιείται - Media

 

«Οι πολίτες θέλουν χρόνο για να επανακτήσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς. Και για να πιστέψουν πάλι ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα και η αξιοπρέπεια και η αισιοδοξία να επανέλθει στη ζωή τους», τονίζει στη συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και συμπληρώνει: «Δυστυχώς, η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έπληξε ανεπανόρθωτα και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και το φιλότιμο του Έλληνα και την τσέπη του».

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης υπογραμμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κινείται στα χνάρια της τακτικής που ακολουθούσε και ως κυβέρνηση. Με ιδεοληψία και λαϊκισμό παρακολουθεί “μουδιασμένος” μια Νέα Δημοκρατία να βάζει ένα ένα τα πράγματα στη σειρά και να επαναφέρει σιγά σιγά τη χώρα στη θέση που της αξίζει».

Τέλος, παίρνει θέση σχολιάζοντας την υπόθεση Novartis και τα ελληνοτουρκικά, ενώ περιγράφει τις προτεραιότητες και τις ενέργειες που σχεδιάζονται στο πεδίο του αγροτικού τομέα.

Έχετε αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι αδυναμίες της χώρας στον αγροτικό τομέα και πώς μπορούν να ξεπεραστούν;

Ενα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο αγροτικός τομέας της χώρας είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, το οποίο επιδρά βλαπτικά τόσο στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων όσο και στο εισόδημα των παραγωγών. Και, φυσικά, λειτουργεί αποτρεπτικά για όσους θέλουν είτε να εισέλθουν για πρώτη φορά στον κλάδο είτε να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται σε αυτόν. Από εκεί και μετά, η απουσία μιας ενιαίας στρατηγικής και ενός στιβαρού θεσμικού πλαισίου όσον αφορά στις ενώσεις των παραγωγών και τη λειτουργία τους επιτρέπει να αναπτύσσονται αποσπασματικές και βραχυπρόθεσμου ορίζοντα πολιτικές στον αγροδιατροφικό χώρο, που ούτε τους παραγωγούς προστατεύουν ούτε τους καταναλωτές και, φυσικά, ούτε και τη χώρα μας. Πέραν αυτών, η χώρα μας, δυστυχώς, δεν διακρίνεται για την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και των λιπασμάτων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50