search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:59
MENU CLOSE

Στη Ν. Υόρκη ο Μητσοτάκης – Ξημερώματα Τετάρτης η συνάντηση με τον Τραμπ

23.09.2019 18:03
Στη Ν. Υόρκη ο Μητσοτάκης - Ξημερώματα Τετάρτης η συνάντηση με τον Τραμπ - Media

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προσγειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο αεροδρόμιο «JFK» της Νέας Υόρκης, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας». Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η σύζυγός του Μαρέβα και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έφθασαν στο ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη λίγο μετά τις 8 το βράδυ τοπική ώρα (ξημερώματα ώρα Ελλάδος).

Ο κ. Μητσοτάκης κατέβηκε στο λόμπι του ξενοδοχείου, όπου συνομίλησε με τους δημοσιογράφους και τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα και τις συναντήσεις που θα έχει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του. Στις 18:30 της Τρίτης (01:30 ώρα Ελλάδας, προς Τετάρτη) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, στη Νέα Υόρκη. Στη συνάντηση, ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό Αντώνης Διαματάρης.

Το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού

-Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, o πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα. Επίσης, θα λάβει μέρος στην εκδήλωση των προέδρων της Γαλλίας, της Κολομβίας και της Χιλής για το πρόβλημα της αποψίλωσης των δασών σε συνέχεια των πυρκαγιών του Αμαζονίου.

-Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών της 74ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΓΣΗΕ) ενώ επίσης θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του International Advisory Board (IAB) του Atlantic Council. Την ίδια ημέρα ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Goldman Sachs παρουσία επενδυτών.

-Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο Global Business Forum του Bloomberg. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στο γεύμα που θα παραθέσει ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Ουίλμπορ Ρός παρουσία επενδυτών. Το ίδιο βράδυ θα απευθύνει ομιλία σε εκδήλωση της ομογένειας στην Αστόρια.

-Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες , ενώ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Council on Foreign Relations.

-Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια της 74ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50