25/01/2020 10:58:20

Σκάει νέο μεγάλο κανόνι: Χρεοκοπεί αεροπορική εταιρεία! - «Πάγωσε» όλες τις πτήσεις

Σκάει νέο μεγάλο κανόνι: Χρεοκοπεί αεροπορική εταιρεία! - «Πάγωσε» όλες τις πτήσεις - Media

 

Λουκέτο ετοιμάζεται να βάλει αεροπορική εταιρεία, λίγο μετά το κανόνι της Thomas Cook που προκάλεσε σοκ στην Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Adria Airways, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Σλοβενίας, «πάγωσε» όλες τις πτήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης, εκτός από ένα δρομολόγιο Φρανκφούρτη - Λιουμπλιάνα.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, ο αερομεταφορέας ανέφερε: «Η απόφαση προσωρινής παύσης των πτήσεων είναι συνέπεια της, επί του παρόντος, μη εξασφαλισμένης πρόσβασης σε μετρητά, τα οποία χρειάζεται η αεροπορική εταιρεία για περαιτέρω πτήσεις. Η εταιρεία βρίσκεται σε αυτό το σημείο, αναζητώντας εντατικά λύσεις σε συνεργασία με πιθανούς επενδυτές. Στόχος όλων των εμπλεκομένων πλευρών είναι να μπορέσουν τα αεροσκάφη της Adria Airways να πετάξουν ξανά, ελπίζοντας ότι η διακοπή των επιχειρήσεων είναι πράγματι προσωρινή».

Η Adria Airways ιδρύθηκε το 1961 και, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80, πραγματοποίησε πολλές πτήσεις τσάρτερ μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της πρώην Γιουγκοσλαβίας, με την εμπορική ονομασία Inex Adria.

Το 2016 ιδιωτικοποιήθηκε, ωστόσο από τότε αντιμετωπίζει προβλήματα. Παράλληλα, το 2017, μια ελβετική θυγατρική της, η Darwin Airline, προχώρησε σε πτώχευση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.