search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:05
MENU CLOSE

«Έτσι γίνεται στην τουριστική βιομηχανία»: Ώρα με την ώρα αυξάνονται οι τιμές στις γραμμές που πετούσε η Thomas Cook!

25.09.2019 14:21
«Έτσι γίνεται στην τουριστική βιομηχανία»: Ώρα με την ώρα αυξάνονται οι τιμές στις γραμμές που πετούσε η Thomas Cook! - Media

 

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες για εκτόξευση των ναύλων από σειρά αεροπορικών εταιρειών μετά την κατάρρευση της Thomas Cook.

Έκπληκτοι τουρίστες που ψάχνουν να αλλάξουν τα εισιτήριά τους, σύμφωνα με τον Guardian, βλέπουν τις τιμές να υπερδιπλασιάζονται ακόμα και σε διάστημα 24 ωρών, με τους ιστότοπους αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων να εκτιμούν ότι η αύξηση των τιμών θα συνεχιστεί για μήνες!

Εντυπωσιακός είναι ο κυνισμός με τον οποίον στελέχη της αεροπορικής βιομηχανίας αντιμετωπίζουν την κατάσταση. Εκπρόσωπος της Jet2 επιβεβαίωσε την εκτόξευση των τιμών, τονίζοντας μάλιστα, σύμφωνα με τον Guardian, ότι πρόκειται για «κοινή πρακτική στην βιομηχανία του τουρισμού»: «Η τιμολογιακή μας πολιτική, όπως συνηθίζεται στη τουριστική βιομηχανία, βασίζεται στην προσφορά και τη ζήτηση. Όταν η προσφορά μειώνεται, αναπόφευκτη συνέπεια είναι η άνοδος των τιμών. Ωστόσο εξετάζουμε να διαθέσουμε περισσότερη προσφορά (πτήσεις και θέσεις) ώστε να βοηθήσουμε τους επιβάτες».

Ένας επιβάτης έγραψε στο twitter ότι η τιμή για μια πτήση από το Μάντσεστερ στη Μινόρκα με την Jet2 εκτοξεύτηκε από 47 σε 145 λίρες. Πτήση της ίδιας εταιρείας από τη Μάντσεστερ στην Τενερίφη, στις 20 Οκτωβρίου, σχεδόν διπλασιάστηκε από 221 σε 404 λίρες σε λιγότερο από μία ώρα!

Σύμφωνα με στέλεχος της αγοράς που επικαλείται ο Guardian, αναμένονται μεγάλες αυξήσεις κυρίως στις πτήσεις από τα μεγάλα βρετανικά αεροδρόμια του Λονδίνου και του Μάντσεστερ προς τα νησιά της Καραϊβικής, όπου η παρουσία της Thomas Cook ήταν κυρίαρχη.

Οι τιμές αναμένεται να σταθεροποιηθούν κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, μέχρι τότε ωστόσο όσοι επιβάτες επιλέξουν να πετάξουν στους προορισμούς της πάλαι ποτέ κραταιάς Thomas Cook, με τις τιμές να ακολουθούν τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, θα χρειαστεί να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:05