27/10/2020 22:52:28

Λεκκός (Τράπεζα Πειραιώς): Μοχλός ανάπτυξης η αύξηση των επενδύσεων

Τράπεζα Πειραιώς: Επέκταση της απορρόφησης του κόστους ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές - Media

 

 

Η ελληνική οικονομία είναι σε φάση ανάκαμψης από το 2017 με την ανάπτυξη να κυμαίνεται μεταξύ 1,5-2%. Οι δείκτες επιχειρηματικών προσδοκιών και καταναλωτικής εμπιστοσύνης έχουν έντονα ανοδική τάση γεγονός όμως που δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα στα μεγέθη της πραγματικής οικονομίας. Αυτό επισήμανε ο Ηλίας Λεκκός, επικεφαλής Οικονομικής Ανάλυσης και Επενδυτικής Στρατηγικής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προοπτικές για το μέλλον, Διεθνείς επενδύσεις σταθερού εισοδήματος και εξελίξεις στην ελληνική οικονομία» που διοργανώθηκε την Τράπεζας Πειραιώς, σε συνεργασία με τον Επενδυτικό Οίκο της Franklin Templeton.

Ο κ. Λεκκός πρόσθεσε ότι οι βασικότερες προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας εντοπίζονται στην ενίσχυση της μέσα σε ένα πλαίσιο αυστηρών δημοσιονομικών στόχων και των επιπτώσεων που θα επιφέρει μια ενδεχόμενη επιβράδυνση της δραστηριότητας στην ευρωζώνη. Ταυτόχρονα εκτιμάται ότι ο κυριότερος μοχλός ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια για την Ελλάδα θα είναι η αύξηση των επενδύσεων, οι οποίες έχουν μειωθεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα την περίοδο της κρίσης.

Ομιλητές ήταν επίσης ο Stuart Lingard, διευθυντής προϊόντων σταθερού εισοδήματος Franklin Templeton. Ο Stuart Lingard μίλησε για την παγκόσμια οικονομία, τις επιπτώσεις που έχει η οικονομική αβεβαιότητα στις αγορές και τους κινδύνους που ενυπάρχουν. Παράλληλα παρουσίασε τρόπους που αυτά μπορούν να μετριαστούν. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Lingard μίλησε για την αξία που μπορεί κάνεις να αναζητήσει σε επιλεγμένους τομείς της αγοράς προϊόντων σταθερού εισοδήματος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν 120 άτομα, πελάτες του Personal Banking, ανώτερα στελέχη του δικτύου καταστημάτων και του Personal Banking της Τράπεζας Πειραιώς.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.