search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:58
MENU CLOSE

«Γάμος» της Netflix με την Mediaset του Μπερλουσκόνι

03.10.2019 15:52
Προσοχή: Ερώτηση «παγίδα» μπορεί  να σας αποκλείσει από το Netflix - Media

 

Σε συμμαχία με τον ραδιοτηλεοπτικό όμιλο του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Mediaset, προχώρησε η Netflix, στην προσπάθειά της να προσεγγίσει περισσότερο το ευρωπαϊκό κοινό.

Οι εταιρείες θα συγχρηματοδοτήσουν επτά τίτλους, με τη Netflix να συνεισφέρει το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης, αναφέρουν πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας streaming βίντεο, Reed Hastings αναμένεται να βρεθεί στη Ρώμη την επόμενη εβδομάδα για μια εκδήλωση στην οποία θα ανακοινωθεί η πολυετής συμφωνία, δήλωσαν οι πηγές στο διεθνές πρακτορείο, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν, καθώς οι συζητήσεις δεν είναι δημόσιες.

Η Netflix επιταχύνει την παραγωγή εκπομπών και ταινιών σε όλο τον κόσμο για να δώσει «τοπική γεύση» στο περιεχόμενό της και να προσελκύσει περισσότερους θεατές εκτός των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ανακοινωθεί συμφωνίες για συμπαραγωγές με ραδιοτηλεοπτικούς ομίλους από την Ιαπωνία μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. 

Η σημασία αυτών των προσπαθειών υπογραμμίστηκε τον Ιούλιο, όταν η Netflix ανακοίνωσε πτώση των συνδρομητών της στις ΗΠΑ και επιβράδυνση της ανάπτυξης στο εξωτερικό, που οδήγησαν σε «βουτιά» τη μετοχή της.

Ενώ ο τεχνολογικός γίγαντας είναι πιθανό να «παγκοσμιοποιήσει» την Mediaset σε ό,τι αφορά τις ταινίες που παράγονται από κοινού, η συμφωνία δείχνει ότι μεταβάλλεται η ισορροπία ισχύος στον κλάδο, καθώς τα εθνικά δίκτυα χάνουν θεατές, οι οποίοι οδηγούνται σε μια αυξανόμενη ποικιλία πλατφορμών περιεχομένου streaming των ΗΠΑ. 

Η Mediaset, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο γιο του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, Πιερ Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προσπαθεί να ηγηθεί μιας αντεπίθεσης και κάλεσε ευρωπαϊκούς ραδιοτηλεοπτικούς ομίλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να φτάσουν στο επίπεδο που χρειάζεται να βρίσκονται για να ανταγωνιστούν.

Οι μετοχές της Mediaset σημείωσαν πτώση κατά 2,2% στο Μιλάνο, ενώ της Netflix στη Νέα Υόρκη υποχωρούν κατά 1,5%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:57