search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:37
MENU CLOSE

Πλήρη στήριξη στον Ντ. Τραμπ από τον αντιπρόεδρο Πενς και ευθεία επίθεση στον Τζο Μπάιντεν

03.10.2019 20:00
ΗΠΑ: Αγνόησε την καραντίνα ο Πενς - Φοβισμένοι οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου - Media

 

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς υποστήριξε πλήρως τον Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πιθανή παραπομπή του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Στην επίμαχη τηλεφωνική συνδιάλεξη της 25ης Ιουλίου που είχε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο να ερευνήσει τις δραστηριότητες του Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ στην Ουκρανία.

«Ο αμερικανικός λαός έχει το δικαίωμα να γνωρίζει αν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ή η οικογένειά του επωφελήθηκαν από τη θέση του», τόνισε ο Πενς σε δημοσιογράφους στο Σκοτσντέιλ της Αριζόνα.

Ο Πενς που παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό σιωπηλός μετά από την αποκάλυψη της υπόθεσης Μπάιντεν και το ξέσπασμα της πολιτικής διαμάχης, στάθηκε ακλόνητα στο πλευρό του Τραμπ με τις δηλώσεις του.

«Ο προκάτοχός μου είχε ένα γιο που πληρωνόταν 50.000 δολάρια το μήνα για να συμμετέχει σε ένα ουκρανικό διοικητικό συμβούλιο την περίοδο που ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν ηγείτο των προσπαθειών της κυβέρνησης Ομπάμα στην Ουκρανία · πιστεύω ότι αυτό αξίζει να ερευνηθεί», ανέφερε ο Πενς, προσθέτοντας πως: «και ο πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι πιστεύει πως…άλλα κράτη σε όλο τον κόσμο πρέπει επίσης να το ερευνήσουν». Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε και από την Κίνα να ερευνήσει τους Μπάιντεν.

«Όταν κατέχεις το δεύτερο υψηλότερο αξίωμα στη χώρα, αυτό συνοδεύεται με μοναδικές ευθύνες (…) και ξεκάθαρα σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν θεμιτά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν», σημείωσε ο Πενς σε μια απευθείας επίθεση στον Τζο Μπάιντεν.

Επίσης ο σημερινός αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε στους Δημοκρατικούς για τις «ατελείωτες έρευνες» εις βάρος του Τραμπ, όπως τις χαρακτηρίσει, δηλώνοντας ότι πρέπει να τερματιστούν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30