search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:07
MENU CLOSE

Προσοχή … στα βάρη

26.04.2012 08:35
Προσοχή ... στα βάρη - Media

Από το Μαρικάκι

Με τον Πύρρο Δήμα ως επικεφαλής του Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ο Μπένι έδωσε ώθηση στη διαδικασία της δημιουργίας πλείστων συνειρμών που αν μη τι άλλο περνούν το μήνυμα – προσταγή της υποταγής που διατρέχει όλη τη ρητορική του.

Από το Μαρικάκι

Με τον Πύρρο Δήμα ως επικεφαλής του Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ο Μπένι έδωσε ώθηση στη διαδικασία της δημιουργίας πλείστων συνειρμών που αν μη τι άλλο περνούν το μήνυμα – προσταγή της υποταγής που διατρέχει όλη τη ρητορική του. Η πλάκα είναι ο καταλύτης – φορέας του μηνύματος που συμπυκνώνεται στο σύνθημα «κάτσε κάτω απ’ τον Μπένι» το οποίο εντελώς αυθόρμητα είναι το πρώτο που έρχεται στο νου και ουσιαστικά είναι το πραγματικό μήνυμα, το «κάτω κείμενο» της επιλογής αυτής. Σε πρώτο επίπεδο μπορεί ο Βενιζέλος να ήθελε να σηματοδοτήσει  – να μας πείσει για- τη δική του «θυσία», να μας πει ότι είναι ο άνθρωπος που «σήκωσε στις πλάτες του την Ελλάδα» όπως κάποτε ο Πύρρος.

Από κοντά και η φρεσκοστολισμένη από σωρεία κοσμητικών στα ταβερνεία της Καισαριανής, Άννα Διαμαντοπούλου, έσπευσε ναμεταδώσει μια παραλλαγή του σωστού μηνύματος: «το ΠαΣοΚ έπαθε κάταγμα στην σπονδυλική του στήλη, για να μπορέσει να κρατήσει την χώρα όρθια». Τάδε έφη στο ραδιοσταθμό 9.84 εξηγώντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να αναδείξει στην προεκλογική περίοδο, τα καλά που έκανε – όπως οτι προστάτεψε τους μισθούς και της συντάξεις απέναντι στην προοπτική των «μη μισθών» και των «μη συντάξεων» – κι όχι να ζητάει συγνώμη γιατί τότε δεν θα είχε λόγο να ζητάει την ψήφο του λαού.

Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη των πραγμάτων είναι αυτή που θα κρίνει αν η φανερή ή η κρυφή όψη του μηνύματος είναι αυτή που θα μείνει … στην ιστορία. Είτε ο Βενιζέλος θα είναι ο πολιτικός άνδρας που σήκωσε τη χώρα στους ώμους του, είτε θα είναι ένας σωστός «δικτάτορας» τον οποίο η χώρα «σβερκώθηκε» μαζί με όλο το πολιτικό –τεχνοκρατικό σκυλολόι της ημεδαπής και της ευρωπαϊκής και διεθνούς σκηνής, πληρώνοντας με αιματηρό τρόπο ιδεοληψίες και ιδεοτέλειες…

 

ΥΓ: το φωτομοντάζ είναι “κλεμμένο” απ΄το μπλογκ papaioannou.wordpress.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50