12/07/2020 22:26:17

«Νοικιάζουν» εργαζόμενους και τους παίρνουν τον πρώτο μισθό: Ο «Μεσαίωνας» δεν περιγράφει αυτό που γίνεται στην Πάτρα

Πλησιάζει η προθεσμία καταβολής του δώρου Πάσχα – Πληθαίνουν οι καταγγελίες εργαζομένων - Media

 

Ξεπερνούν τη πιο νοσηρή φαντασία οι τρόποι που βρίσκουν διάφορα γραφεία «ευρέσεως εργασίας» στην Πάτρα για να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, που επικαλείται δηλώσεις του μέλους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, Βασίλη Παπασημακόπουλου, «η εκμετάλλευση ξεκινά καθώς όταν βρουν κάποια εργασία στον άνεργο, ο πρώτος μισθός πηγαίνει στο γραφείο. Μετά από δύο – τρεις μήνες ο εργαζόμενος πιέζεται, με διάφορους τρόπους σε σχέση με τις συνθήκες εργασίας, ώστε να φύγει και να προωθήσουν άλλον, για να ξαναπάρουν έτσι ως προμήθεια τον πρώτο μισθό.»

«Από την άλλη, γραφεία ενοικίασης εργαζομένων, προωθούν άνεργους σε εργοδότες οι οποίοι τους προσλαμβάνουν ως 2ωρους ή 4ωρους και στη συνέχεια, για να συμπληρώσουν τις υπόλοιπες ώρες εργασίας, τους προωθούν σε άλλους εργοδότες, με αποτέλεσμα να δουλεύουν 9 έως και 12 ώρες μαύρα, ενώ φαίνονται ως εργαζόμενοι μόνο στον πρώτο εργοδότη.

»Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκμετάλλευσης εργαζόμενου, όπως ανέφερε ο κ. Παπασημακόπουλος, εργοδότης ο οποίος έχει προσλάβει με σύμβαση ως 2ωρο εργαζόμενο, με αμοιβή 231 ευρώ, ενώ εργάζεται τουλάχιστον 9 ώρες.

Μάλιστα, για το θέμα έχει κινήσει διαδικασίες το ΕΚΠ και αν δεν διευθετηθεί μέχρι την Παρασκευή, τότε θα δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα της επιχείρησης και του ιδιοκτήτη της».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.