search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:35
MENU CLOSE

H Νίνα Κασιμάτη απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον δημόσιο μαζικό αθλητισμό

15.10.2019 17:10
Κασιμάτη: Η κυβέρνηση ευνοεί το μονοπωλιακό καθεστώς στη διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων των πλοίων στα λιμάνια  - Media

 

Για το κίνημα του δημόσιο μαζικού αθλητισμού μιλά σε ανάρτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη και απαντά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» ότι «σήμερα αναπτύσσεται».

Σύμφωνα με τη βουλευτή το κίνημα «δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ‘80 από τον πατέρα του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, αείμνηστο Γιώργο Κασιμάτη, και τους συντρόφους του στον τομέα αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ και τη ΓΓΑ». Ακόμη, τονίζει ότι τότε η «προσκείμενη (σ.σ. στη ΝΔ) εφημερίδα «Μεσημβρινή» είχε τότε τον εξής, ενδεικτικό της αντίληψής τους, τίτλο: Οι ποδηλατοδρομίες μας έλειπαν!».
Αναλυτικά, η ανάρτηση της Ν. Κασιμάτη:

«Το κίνημα του δημόσιου μαζικού αθλητισμού, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει “σήμερα να αναπτύσσεται”, δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ‘80 από τον πατέρα του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, αείμνηστο Γιώργο Κασιμάτη, και τους συντρόφους του στον τομέα αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ και τη ΓΓΑ.
Στους πρώτους(!) ποδηλατικούς αγώνες γυναικών «χωρίς νικήτρια”, που διεξήχθησαν στην Αθήνα στις 20/5/1984 με τη συμμετοχή 2086 κοριτσιών και γυναικών ηλικίας 12-65 ετών, ο Γιώργος Κασιμάτης έδωσε το σήμα της εκκίνησης λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: Με την παρουσία σας σήμερα συμβάλλετε στην ανάπτυξη του Αθλητισμού, στην κατοχύρωση της γυναικείας παρουσίας σε χώρους μέχρι χθες «κοινωνικά απαγορευμένους», στην αναβάθμιση των ανθρώπινων σχέσεων και στη βελτίωση του τρόπου της ζωής μας.
Τι απάντησε η ΝΔ; Η προσκείμενη εφημερίδα «Μεσημβρινή» είχε τότε τον εξής, ενδεικτικό της αντίληψής τους, τίτλο:
Οι ποδηλατοδρομίες μας έλειπαν!
#EnwpiosEnwpiw

Φωτό αρχείου Γιώργου Κασιμάτη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50