search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:25
MENU CLOSE

«Οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε κινηματογράφους μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω»

21.10.2019 16:22
joker_3.jpg

 

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την αστυνομική επιχείρηση στους κινηματογράφους Αελλώ και Village, την προσαγωγή επτά ανηλίκων και την απαγγελία κατηγοριών στους γονείς τους που «μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω» εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος.

Η ΠΟΘΑ εκφράζει το φόβο της ότι «η επιχείρηση αυτή συνδέεται με τις αντιδράσεις από συντηρητικούς κύκλους, που θεωρούν ότι η ταινία προτρέπει τους νέους να προβούν σε πράξεις βίας και αποτελεί απειλή για το σύστημα» και ελπίζει το περιστατικό «να μην είναι μια επέκταση και στις κινηματογραφικές αίθουσες του δόγματος ‘’ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ’’».

Η Ομοσπονδία σημειώνει πως «δεν μπορεί να εφαρμόζεται με τις δυνάμεις καταστολής η διαβάθμιση της καταλληλόλητας ενός οπτικοακουστικού θεάματος» και προσθέτει ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχουν παρεμβάσεις με διακοπή της προβολής, προσαγωγές, διασυρμό ανηλίκων και των γονέων στα Αστυνομικά Τμήματα».

Καλεί το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «να προστατεύσει το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης και τους θεατές από την παρουσία της Αστυνομίας».

Καλεί το υπουργείο Πολιτισμού «να αναλάβει την ευθύνη για την εφαρμογή αλλά και την επικαιροποίηση του νομικού πλαισίου ώστε να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των αιθουσών».

Τέλος η Ομοσπονδία σημειώνει πως έχει ζητήσει «αλλεπάλληλες φορές την έναρξη διαλόγου για το καθεστώς λειτουργίας και αδειοδότησης των αιθουσών δημοσίων Θεαμάτων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30