15/08/2020 11:09:30

Το Lonely Planet εκθειάζει τη Βόρεια Μακεδονία: «Πλούσια ιστορία, καθαρά νερά, εντυπωσιακές οροσειρές»

Το Lonely Planet εκθειάζει τη Βόρεια Μακεδονία: «Πλούσια ιστορία, καθαρά νερά, εντυπωσιακές οροσειρές» - Media

 

Το εγκώμιο της Βόρειας Μακεδονίας πλέκει το Lonely Planet, χαρακτηρίζοντάς την ως τον τρίτο καλύτερο ταξιδιωτικό προορισμό για το 2020.

Ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός σημειώνει ότι η γειτονική μας χώρας έχει πλούσια ιστορία, καθαρά νερά στη λίμνη Οχρίδα και πανέμορφες οροσειρές.

«Εν μέρει Βαλκανική, εν μέρει Μεσογειακή και πλούσια σε Ελληνικά, Ρωμαϊκά και Οθωμανικά μνημεία, η Βόρεια Μακεδονία έχει ένα εντυπωσιακό παρελθόν και μια περίπλοκη εθνική ταυτότητα», αναφέρει το Lonely Planet, σημειώνοντας ότι η πανέμορφη λίμνη Οχρίδα και η ομώνυμη αρχαία παράκτια πόλη δεν είναι το μόνο που έχει να προσφέρει η χώρα.

Τα Εθνικά Πάρκα του Μάβροβο, της Γκαλιτσίτσα και του Πέλιστερ αποτελούν περιοχές μοναδικής ομορφιάς που προσφέρονται για πεζοπορία στην άγρια φύση, αναφέρει ο οδηγός. «Αυτές οι πανέμορφες περιοχές έχουν εξερευνηθεί ελάχιστα, οπότε αν θέλετε να ξεφύγετε από τους συνήθεις προορισμούς στην Ευρώπη, αυτό είναι το ιδανικό μέρος», σημειώνει.

Δεν παραλείπει πάντως να αναφερθεί σκωπτικά στα «ψευδο-νεοκλασσικά» κτήρια που δημιούργησε στην πρωτεύουσα, τα Σκόπια, η κυβέρνηση Γκρουέφσκι, που όμως «ευτυχώς απέτυχαν να ισοπεδώσουν τον χαρακτήρα της».

«Ευτυχώς, η Οθωμανική παλιά πόλη και οι μοντέρνες περιοχές παραμένουν ανέγγιχτες και αυθεντικές», γράφει το Lonely Planet.

Την κορυφαία τριάδα ταξιδιωτικών προορισμών του ταξιδιωτικού οδηγού συμπληρώνουν τα Ιμαλάϊα και η Αγγλία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.