search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:01
MENU CLOSE

«Πόλεμος» Χρυσοχοΐδη-γιατρών για τις «ψεύτικες» βεβαιώσεις σε πρόσφυγες

24.10.2019 12:55
«Κεραυνοί» ΟΗΕ για τη Μόρια: Εκκενώστε την άμεσα, τεράστιος κίνδυνος - Media
 
Την οργισμένη αντίδραση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) προκάλεσαν οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον των ιδιωτών γιατρών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ότι χορηγούσαν σωρηδόν πλαστές βεβαιώσεις με διάγνωση μετατραυματικού στρες σε μετανάστες, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν άδειες για να ταξιδέψουν στην ενδοχώρα.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στη Βουλή για το νέο πλαίσιο για το άσυλο, είπε ότι «γιατροί έδιναν έγγραφα τα οποία αποδέχονταν οι υπηρεσίες ασύλου, ότι όλοι ήταν ευάλωτοι, ότι είχαν το λεγόμενο μετατραυματικό στρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να κηρύσσονται ευάλωτοι και να μεταφέρονται στην ενδοχώρα, με αποτέλεσμα κανένας να μην επιστρέφεται».
 
Απαντώντας στον υπουργό ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε: «Είναι άστοχο να επικεντρώνεται το μπάχαλο του μεταναστευτικού που επικρατεί στα νησιά, στους γιατρούς και ιδιαίτερα στους ιδιώτες. Οι γιατροί εφαρμόζουν τα κριτήρια ευαλωτότητας που όρισε η πολιτεία και εφόσον σε αυτά περιλαμβάνεται το μετατραυματικό στρες, είναι αναμενόμενο αυτοί οι πληθυσμοί να το παρουσιάζουν. Ο δε διαχωρισμός των ιδιωτών γιατρών με εκείνους του κρατικού τομέα, είναι επιχείρημα των περασμένων δεκαετιών ειδικά σε ότι αφορά στα νησιά, όπου οι κρατικές δομές στενάζουν από τους αυξημένους πληθυσμούς».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:00