search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:26
MENU CLOSE

Πιάσε μια…συναίνεση

25.10.2019 05:19

Σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα, η κυβέρνηση που διαθέτει την πλειοψηφία κυβερνά χωρίς αστερίσκους.

Εiναι υποχρεωμένη να τηρεί… κάθε γράμμα του Συντάγματος και να υποβάλει στη Βουλή νομοθετήματα για να εφαρμόζει την πολιτική της.

Το Σύνταγμα προβλέπει ρητά σε ποια θέματα απαιτείται συναίνεση των κομμάτων. Συναίνεση για ζητήματα μείζονος σημασίας και όχι για το Ελληνικό, τις κρατικοποιήσεις, τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, ρυθμίσεις στα ΜΜΕ κ.α 

Ο πρωθυπουργός δεν είναι συλλογικός  θεσμός. Στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, ο Μητσοτάκης θα κριθεί και όχι ο Άδωνις, ο Χατζηδάκης, ο Πιερακκάκης, ο Λιβάνιος και η Δόμνα. Έτσι συνέβη και με τον Τσίπρα. Αυτός πλήρωσε το μάρμαρο και όχι ο Παππάς, ο Ευκλείδης, ο Βίτσας και ο Καρανίκας.

Συνεπώς, για να μη το κουράζουμε. Όταν στη κυβέρνηση υπάρχουν δυο – τρεις γραμμές για βασικά θέματα, όταν υπάρχουν υπουργοί με την δική τους ατζέντα, όχι μόνο ως προς το ύφος αλλά με προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, όταν κάποιοι υμνούν τον Μητσοτάκη στις δηλώσεις τους, ενώ άλλα λένε στις βεγγέρες, στα βόρεια και νότια προάστια, μάλλον δεν είναι το πιο σύνηθες για τις πρώτες 100 μέρες μιας κυβέρνησης.

Είναι αλήθεια ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης έχει κάνει τα λιγότερα λάθη και είναι πιο προγραμματισμένος από πολλούς συνεργάτες του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρεώνεται τα φάουλ που κάνουν.

Όταν λοιπόν ζητάς συναίνεση από την αντιπολίτευση για τα μεγάλα θέματα της χώρας- και καλά κάνεις- ρίξε μια ματιά στα ελάσσονα στο εσωτερικό σου, πριν γίνουν μείζονα.

Γιατί, είπαμε ποιος πληρώνει το μάρμαρο… 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30