search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:10
MENU CLOSE

Ρίχνει τους τόνους ο Ζάεφ: Θα εφαρμόσουμε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

30.10.2019 16:07
Ζάεφ προς VMRO για το ενδεχόμενο ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών: Δεν θα κερδίσετε τις εκλογές - Media

 

Μετά την προειδοποίησή του την Τρίτη ότι η συμφωνία των Πρεσπών τίθεται ενδεχομένως σε κίνδυνο λόγω της άρνησης των Ευρωπαίων στο να δοθεί ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη Βόρεια Μακεδονία, ο Ζόραν Ζάεφ προσπάθησε να ρίξει τους τόνους την Τετάρτη, σύμφωνα με την εφημερίδα της χώρας του, republika.mk.

Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας είπε την Τετάρτη ότι θα εφαρμόσει πλήρως τη συμφωνία των Πρεσπών. Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την προειδοποίηση από την Ελλάδα ότι η αποτυχία της εφαρμογής της συμφωνίας, ακόμη και χωρίς την έναρξη των συνομιλιών για ένταξη στην ΕΕ, θα ενισχύσει μόνο τις αντιστάσεις μέσα στην ΕΕ και πιθανόν θα οδηγήσει σε ελληνικό βέτο.

«Συνεχίζουμε οπωσδήποτε με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τα κεφάλαια σχετικά με την ΕΕ αποτελούν μέρος αυτής. Δουλεύουμε με επιτυχία πάνω στις αντιρρήσεις που προέκυψαν από την ελληνική πλευρά καθώς και σε εκείνες που σημειώσαμε εμείς. Αναμένουμε ότι η ελληνική πλευρά θα κάνει επίσης συγκεκριμένα βήματα, όπως σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση των οδικών σημάτων. Πρόθεσή μας είναι να στείλουμε ένα αναμφισβήτητο μήνυμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως, επειδή μας οδηγεί σε μια στρατηγική εταιρική σχέση, κέρδη για τον νέο μας φίλο, τον νότιο γείτονά μας και ανοίγει πολλές νέες προοπτικές», είπε σήμερα ο Ζόραν Ζάεφ.

Όταν πιέστηκε περαιτέρω, ο Ζάεφ δήλωσε ότι το χθεσινό σχόλιό του ήταν να στείλει μήνυμα στην ΕΕ, αφού η Γαλλία άσκησε βέτο στην έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών και όχι στην Ελλάδα. Παρομοίως, ο Ζάεφ απειλούσε τις χώρες της ΕΕ ότι θα παραιτηθεί αν δεν ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες, μια κίνηση που δεν λειτούργησε.

«Στόχος μας ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα στην ΕΕ, και όχι στον ελληνικό λαό ή στους πολιτικούς, ότι πρέπει να δώσουν προσοχή στην ανάγκη για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών όσο το δυνατόν συντομότερα. Τροποποιήσαμε το Σύνταγμά μας, το νέο όνομα χρησιμοποιείται παντού, αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής μας. Λυπάμαι που η αντιπολίτευση δεν το χρησιμοποιεί, που στέλνει ένα πολύ σοβαρό μήνυμα, ότι παραβιάζει το Σύνταγμα και τι θα συνέβαινε εάν αναλάμβανε την εξουσία; Θα προκληθούν αμέσως δύο, τρία νέα βέτο. Ο Θεός να φυλάξει να μην συμβεί αυτό», πρόσθεσε ο κ. Ζάεφ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:10