search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:09
MENU CLOSE

Ιταλία: Λύση και για το Alan Kurdi μετά το Ocean Viking – Μεταφέρει 88 πρόσφυγες και μετανάστες

02.11.2019 06:40
Ιταλία: Λύση και για το Alan Kurdi μετά το Ocean Viking - Μεταφέρει 88 πρόσφυγες και μετανάστες - Media

 

Μετά το Ocean Viking που μετέφερε περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες, τους οποίους δέχθηκε η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, μια ευρωπαϊκή λύση βρέθηκε και για το ανθρωπιστικό πλοίο Alan Kurdi, το οποίο μεταφέρει 88 πρόσφυγες και μετανάστες, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το βράδυ το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών. 

Από τους 88 ανθρώπους που διασώθηκαν από το πλοίο αυτό της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Watch, “η Γερμανία και η Γαλλία θα υποδεχθούν 60 πρόσφυγες και μετανάστες, η Πορτογαλία 5 και η Ιρλανδία 2”, διευκρίνισε το υπουργείο, ενώ τους υπόλοιπους 13 θα δεχθεί η Ιταλία.

Εξάλλου το λιμάνι του Τάραντα, στην Απουλία, στη νότια Ιταλία, επελέγη ως “ασφαλές λιμάνι” στο οποίο μπορούν να αποβιβαστούν έπειτα από περίπου δέκα μέρες στην θάλασσα.

 Το πλοίο εισήλθε στα ιταλικά χωρικά ύδατα χθες το πρωί ανακοινώνοντας ότι κινδυνεύει να αντιμετωπίσει έλλειψη τροφίμων και ότι άρχιζε “να υπάρχει ένταση” πάνω σε αυτό, σύμφωνα με την καπετάνιο του Μπέαρμπελ Μπόιζε. 

Η καπετάνιος του πλοίου υπογράμμισε επίσης ότι ήταν απαραίτητο να βρουν λιμάνι “για να προφυλαχθούν από τους ανέμους και τα κύματα”. 

Παράλληλα λύση βρέθηκε επίσης με την Μάλτα για τους 15 αιτούντες άσυλο που διασώθηκαν αυτήν την εβδομάδα από το ισπανικό πλοίο Open Arms ενώ επέβαιναν σε λέμβο που έπλεε ακυβέρνητη.

Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50