27/05/2020 15:36:36

Προανακριτική: Σήμερα η απάντηση Τσίπρα στο αίτημα Τασούλα για την αντικατάσταση Τζανακόπουλου και Πολάκη

Προανακριτική: Σήμερα η απάντηση Τσίπρα στο αίτημα Τασούλα για την αντικατάσταση Τζανακόπουλου και Πολάκη - Media

 

Συνεχίζεται και σήμερα το «πινγκ- πονγκ» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα για το ζήτημα της σύνθεσης της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Νοβάρτις, η οποία μετά από δεύτερη αναβολή, προγραμματίζεται να συνεδριάσει την Πέμπτη (και όχι αύριο) εφόσον έχει λυθεί το πρόβλημα.

Σήμερα το πρωί συνεδριάζει το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος δράσης και να διαμορφωθεί το πλαίσιο της απάντησης στον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος την Παρασκευή ζήτησε την αντικατάσταση των Τζανακόπουλου και Πολάκη, δίνοντας διορία τριών ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Κώστας Τασούλας απάντησε στην Επιστολή Τσίπρα (την είχε αποστείλει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη) απορρίπτοντας το σκεπτικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί μη νόμιμης απόφασης για την εξαίρεση των δύο βουλευτών της από την Επιτροπή , ενώ με δεύτερη επιστολή αμέσως μετά κάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εντός τριών ημερών να γνωστοποιήσει εγγράφως τα ονόματα των βουλευτών που θα «αναπληρώσουν» τους Τζανακόπουλο και Πολάκη.

Προς το παρόν στην κορυφή του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πρόθεση αντικατάστασης, αντιθέτως, εκτός απροόπτου, αναμένεται ο Αλέξης Τσίπρας, στην νέα επιστολή του προς Τασούλα να προτείνει τα ίδια πρόσωπα, επιμένοντας και στο σκεπτικό περί παράνομης και αντιθεσμικής απόφασης της Επιτροπής , που στόχο έχει να «εξουδετερώσει» τους δύο βουλευτές που γνωρίζουν πολύ καλά την υπόθεση.

Ωστόσο είναι σαφές ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ότι έχει διαμορφωθεί ένα αδιέξοδο με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος

--από τη μία δεν επιθυμεί να αφήσει να πέσει κάτω η εξαίρεση, πολλώ δε μάλλον που θεωρεί ότι έχει το δίκιο με το μέρος του

--από την άλλη πόνταρε σε θεσμική επίλυση του ζητήματος η οποία δε φαίνεται να προκύπτει.

Επιπλέον παρά το κλίμα που αιωρείται ότι τα πράγματα θα εξωθηθούν στα άκρα με τους δύο βουλευτές των οποίων ζητείται η εξαίρεση να προσέρχονται στην Επιτροπή και τον πρόεδρο της Βουλής να στέλνει τη φρουρά να τους απομακρύνει, η ηγεσία δε φαίνεται να θέλει να τροφοδοτήσει έκρυθμες καταστάσεις , φοβούμενη ότι θα χρεωθεί αντιθεσμική συμπεριφορά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.