search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:49
MENU CLOSE

Ολιβέρα Τσίρκοβιτς: Η εντυπωσιακή Σέρβα αθλήτρια που λήστευε διαμάντια και απέδρασε από τον Κορυδαλλό (Photos)

04.11.2019 09:48
Ολιβέρα Τσίρκοβιτς: Η εντυπωσιακή Σέρβα αθλήτρια που λήστευε διαμάντια και απέδρασε από τον Κορυδαλλό (Photos) - Media

 

Το όνομα Ολιβέρα Τσίρκοβιτς είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν, έντονα τις ελληνικές διωκτικές αρχές. Στην Ελλάδα είχε γράψει ιστορία αφού ήταν μέλος της διεθνούς σπείρας «ροζ πάνθηρες» που έκλεβε διαμάντια, αλλά ήταν και αθλήτρια στο μπάσκετ σε μεγάλες ομάδες, όπως ο Παναθηναικός.

Συνεργείο της Σερβικής τηλεόρασης βρέθηκε στην Αθήνα για να γυρίσει ντοκιμαντέρ με θέμα την πολυτάραχη ζωή της.

«Καταδικάστηκα σε 12 χρόνια για διακεκριμένη κλοπή και ένοπλες ληστείες, ως μέλος της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης ροζ πάνθηρες.» παραδέχεται η Ολιβέρα στον πρόλογο του βιβλίου της με τίτλο «Ja Pink Panther», το οποίο έχει πουλήσει περισσότερα από 50.000 αντίτυπα.

Η ξανθιά καλογυμνασμένη αθλήτρια με ύψος 1.93 ήξερε να κλέβει τις εντυπώσεις. Τη δεκαετία του 90 ήταν η αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του Ερυθρού Αστέρα, και μέλος της εθνικής ομάδας μπάσκετ της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Στην Ελλάδα αγωνίστηκε στον Παναθηναικό και το Παγκράτι.

Όταν σταμάτησε να παίζει μπάσκετ γνώρισε τον έρωτα της ζωής της τον συμπατριώτη της Ντράγκαν Γιάτζιτς, ο οποίος την έμπασε στα κόλπα της παρανομίας και τον οποίο ακολουθούσε τυφλά στο «κυνήγι των διαμαντιών».

Ο ρόλος της στην οργάνωση δεν ήταν να συμμετέχει στις ληστείες, αλλά πριν γίνει μια ληστεία να εμφανίζεται σαν εντυπωσιακή καλοντυμένη πελάτισσα και να εποπτεύει το χώρο. Που υπήρχαν κάμερες, πόση ήταν η φύλαξη κτλ κτλ.

Είχε συμμετοχή σε περισσότερες από 100 ληστείες σε κοσμηματοπωλεία σε Αθήνα και στα νησιά.

Όταν οι αρχές την εντόπισαν και τη συνέλαβαν, καταδικάστηκε και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Στις 15 Ιουλίου του 2012 θα γινόταν η πρώτη γυναίκα που απέδρασε από τις φυλακές. Έπεισε μια σωφρονιστική υπάλληλο να της ανοίξει το κελί της και μόλις εκείνη το άνοιξε η πανύψηλη Τσίρκοβιτς τη χτύπησε στο κεφάλι και την άφησε αναίσθητη. Σε λίγα λεπτά είχε κατορθώσει να αποδράσει.

Τρεις μήνες μετά ενώ οι αρχές την καταζητούσαν εκείνη συμμετείχε ξανά σε ληστεία κοσμηματοπωλείου. Τότε την έπιασαν.

Το 2017 αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στη Σερβία.

 

Πηγή: Espresso

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:49