search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:25
MENU CLOSE

Καυτή πατάτα

08.05.2012 08:17

Τα εκβιαστικά διλήμματα δεν έχουν τέλος. Μπορεί να άνοιξαν οι κάλπες, αλλά λίγο πριν ανοίξουν οι… επόμενες, και ενώ βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις για πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης, κάποιοι δείχνουν να μην βάζουν μυαλό.

Τα εκβιαστικά διλήμματα δεν έχουν τέλος. Μπορεί να άνοιξαν οι κάλπες, αλλά λίγο πριν ανοίξουν οι… επόμενες, και ενώ βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις για πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης, κάποιοι δείχνουν να μην βάζουν μυαλό.
Το ίδιο έκαναν προεκλογικά – κυρίως τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα –, αλλά δεν έπιασε το κόλπο. Οι πολίτες ψήφισαν με κυρίαρχο συναίσθημα τον θυμό, ο οποίος πήγαζε από την κατάσταση που βιώνει ο καθένας εξαιτίας της εφαρμογής του μνημονίου. Αυτό ήταν το κυρίαρχο της επιλογής του και επιπροσθέτως τιμώρησε τον δικομματισμό για την κρίση που περνάνε τα δυο κόμματα εξουσίας.
Λίγο πολύ, αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από τις εκλογές, μαζί με άλλες διαπιστώσεις που έχουμε κάνει από αυτήν τη στήλη, αλλά και έχουν επισημάνει πολλές φορές οι αρθρογράφοι και οι αναγνώστες του Pontiki.gr.
Θα μας δοθεί η δυνατότητα να αναφερθούμε εκτενώς στο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά ας δούμε τώρα αυτό που είναι στην πολιτική επικαιρότητα και αφορά στη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από τις διερευνητικές εντολές.
Σήμερα η καυτή πατάτα είναι στα χέρια του Τσίπρα. Οι αριθμοί βγαίνουν μόνο αν του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Θα το κάνουν, απορρίπτοντας στην ουσία ό,τι έλεγαν προεκλογικά; Είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα το τολμήσει μόνο αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης για το σύνολο των πολιτικών του θέσεων. Θα το πράξουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.; Δεν είμαι βέβαιος. Σε μια τέτοια περίπτωση, τις κάλπες θα τις αφήσουν στα εκλογικά τμήματα για να έχουμε εκλογές στις αρχές Ιουνίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:23