search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:35
MENU CLOSE

Morgan Stanley: Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

04.11.2019 15:25
Morgan Stanley: Στροφή 180 μοιρών με αναβάθμιση σε overweight για τις ελληνικές μετοχές  - Media

 

 

Σε αναβάθμιση της σύστασής της για την Alpha Bank και σε υποβάθμιση της σύστασής της για την Eurobank προχώρησε η Morgan Stanley, μετά τις εξελίξεις με την έγκριση του σχεδίου «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Morgan Stanley, το σχέδιο «Ηρακλής» αναμένεται να απορροφήσει μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα ύψους 22 δισ. ευρώ το 2020, μειώνοντας τον δείκτη NPE στο 23% το 2020, από 36% το 2019.

Ο επενδυτικός οίκος τονίζει ότι πολλοί παράγοντες αναμένεται να στηρίξουν τις ελληνικές τράπεζες στην προσπάθεια για μείωση των NPEs. Οι προβλέψεις για ανάκαμψη του ΑΕΠ στο 2,8% και για μείωση της ανεργίας στο 15,6% το 2020, σε συνδιασμό με τις προβλέψεις για αύξηση των τιμών των κατοικιών κατά 7-8% σε ετήσια βάση την επόμενη τριετία, αναμένεται να οδηγήσουν στην βελτίωση της μείωσης των αποθεμάτων NPEs. Έτσι, η Morgan Stanley αναμένει συνέχεια στην πτώση των επισφαλειών και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Ο οίκος ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank στο 1,7 ευρώ από 1,2 ευρώ, αλλά και τη σύστασή της από underweight σε equalweight, εκτιμώντας ότι η τράπεζα θα έχει τα περισσότερα οφέλη από τον «Ηρακλή».

Παράλληλα, προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου στο 0,9 ευρώ από 1 ευρώ και σε υποβάθμιση της σύστασής της από overweight σε equalweight, ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 2 ευρώ από 1,3 ευρώ, διατηρώντας σταθερή τη σύσταση underweight, τονίζοντας ωστόσο, ότι ενδέχεται να δυσκολευτεί στη μείωση των NPEs.

Τέλος, η Εθνική Τράπεζα, συνεχίζει να παραμένει overweight από τον οίκο και με τιμή-στόχο τα 3,1 ευρώ, βλέποντας μικρό περιθώριο ανόδου, καθώς η μετοχή της διαπραγματεύεται με δείκτη τιμής προς ενσώματη λογιστική αξία στο 0,6% με βάση τις προβλέψεις για το 2020 και με δείκτη απόδοσης ιδίων κεφαλαίων να εκτιμάται στο 8,6% για το 2021. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:35