search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:41
MENU CLOSE

Οι ιστορικοί Μαρκ Μαζάουερ και Στάθης Καλύβας στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» – Αρνήθηκε ο Αντώνης Λιάκος 

06.11.2019 09:00
Οι ιστορικοί Μαρκ Μαζάουερ και Στάθης Καλύβας στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» - Αρνήθηκε ο Αντώνης Λιάκος  - Media

 

Οι δύο ιστορικοί Μαρκ Μαζάουερ και Στάθης Καλύβας θα συμμετέχουν στην επιτροπή «Ελλάδα 2021», η οποία λειτουργεί υπό τον συντονισμό της Γιάννας Αγγελοπούλου.. 

Ο παγκοσμίου φήμης ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ επί χρόνια καθηγητής και πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης συγγραφέας του μνημειώδους βιβλίου για την Θεσσαλονίκη «Πόλη των Φαντασμάτων», καθώς και «Η Ελλάδα της Κατοχής» και ο διεθνούς φήμης ιστορικός Στάθης Καλύβας καθηγητής στο Γέιλ και την Οξφόρδη θα συμμετέχουν στην επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Προτάσεις σε Τσουκαλά, Μουζέλη και Λιάκο

Σήμερα η επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου θα συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συγκρότηση και το έργο της επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη γίνει κρούση στον πανεπιστημιακό Κωνσταντίνο Τσουκαλά, για να συμμετάσχει στην επιτροπή με τον πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών να έχει αποδεχθεί την πρόταση της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου.

Θετικά απάντησε στην πρόταση για συμμετοχή στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» και ο καθηγητής κοινωνιολογίας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (London School of Economics) Νίκος Μουζέλης.

Αντίθετα αρνητική φαίνεται να είναι η απάντηση του ιστορικού, ομότιμου καθηγητή νεώτερης ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντώνη Λιάκου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:32