22/01/2021 14:33:41

Νέα γεώτρηση στο τεμάχιο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία

Νέα γεώτρηση στο τεμάχιο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία - Media

 

Νέα παράνομη γεώτρηση στο τεμάχιο 7 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποιεί η Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, το «Γιαβούζ» ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες γεώτρηση στο σημείο «Μόρφου-1», με το γεωτρύπανο να φτάνει σε βάθος 5.500 μέτρων.

Όπως μεταδίδει το Sigma Live, για το γεωτρύπανο «Πορθητής», ο Φατίχ Ντονμέζ εξήγησε ότι «εφόσον τελείωσε τη γεώτρησή του στο τεμάχιο "Φοινίκη", πήγε στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας για ανεφοδιασμό», συμπληρώνοντας ότι «σε λίγες εβδομάδες, αφού ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός και οι εργασίες συντήρησής του, θα ξεκινήσει πάλι το συντομότερο νέα γεώτρηση σε περιοχή που έχουμε λάβει σχετική άδεια από την ΤΔΒΚ». Όταν ρωτήθηκε ποια θα είναι η περιοχή αυτή, απάντησε ότι «αυτό θα το ανακοινώσουμε αργότερα».

Την ίδια ώρα, ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε ότι τα ερευνητικά πλοία «Ορούτς Ρέις» και «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά» συνεχίζουν τις δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες: «Όπως λέμε πάντα, αν υπάρχει θα το βρούμε. Και όταν το βρούμε θα το μοιραστούμε με τον λαό μας. Χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.