search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:04
MENU CLOSE

ΠΡΑΤΤΩ: Εκδήλωση τη Δευτέρα για «Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης»

07.11.2019 13:16
ΠΡΑΤΤΩ: Εκδήλωση τη Δευτέρα για «Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης» - Media

 

Στο ερώτημα πως το ΠΡΑΤΤΩ θα συμβάλει στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας και των πολιτών, θα απαντήσει, μεταξύ άλλων, Νίκος Κοτζιάς στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη στελεχών του Κινήματος, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου, στην Αθήνα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά «για την προσπάθεια που καταβάλλει η Κίνηση και ο ίδιος στην προώθηση συγκρότησης μιας μεγάλης συμμαχίας της Αριστεράς». Όπως σημειώνεται «Στόχος είναι το ΠΡΑΤΤΩ να είναι και να λειτουργεί ως μια ενωτική, προωθητική δύναμη, ανοικτή, χωρίς μικρομεγαλισμούς, σε συνεργασίες σε επιμέρους ζητήματα και σε συμμαχίες στα μεγάλα θέματα».

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΡΑΤΤΩ διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης», με ομιλητές τους κ. Ν. Βούτση, Π. Γερουλάνο και Ν. Κοτζιά. Η εκδήλωση, που είναι ανοικτή στους πολίτες, θα γίνει τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, στις 20.00 στο Καφέ Πόλις (Πεσμαζόγλου 5).

Στην εισήγηση του προς τη Συνδιάσκεψη ο κ. Ν. Κοτζιάς θα αναφερθεί, επίσης, στην φιλελεύθερη πολιτική με ορισμένες ιδιαιτερότητες που ακολουθεί η ΝΔ, στα προβλήματα δημοκρατίας και αυταρχισμού και τυραννικότητας της κυβέρνησης που συνδέονται με πολιτική ρεβανσισμού, την πολιτική συμμαχιών και τη στάση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

«Η πολιτική της ΝΔ δεν είναι ένας απλός ρεβανσισμός, όπως πιστεύουν ορισμένες αντιπολιτευτικές δυνάμεις. Δεν έχει μόνο ένα άμεσο ορίζοντα. Είναι μια πολιτική διαμόρφωσης, όσο το δυνατόν, περισσότερων συμμαχιών. Σε αυτό βοηθά το ΚΙΝΑΛ της κ. Γεννηματά. Αποτροπής στο να υπάρξουν άλλες εναλλακτικές λύσεις στην πολιτική, και σε αυτό βοήθησαν ορισμένες αδύναμες πλευρές της κυβέρνησης της τελευταίας τετραετίας. Η ΝΔ επιδιώκει τη μακρόχρονη διασφάλιση του συστήματος, όπως την κατανοούν οι νεοφιλελεύθεροι. Δηλαδή, μια στην κυριολεξία συντηρητική πολιτική που εμφανίζεται ως νεωτερική» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κίνησης Ιδεών & Δράσης Πράττω.

Η προετοιμασία της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης εξετάστηκε στις διαδοχικές τακτικές συνεδριάσεις τής Πολιτικής Γραμματείας, όπου επίσης υπήρξε συζήτηση για Πρέσπες, Novartis, προσφυγικό, τράπεζες και τα διαδραματιζόμενα στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ενώ ο πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ, παρουσίασε το σχέδιο της εισήγησης του προς τη Συνδιάσκεψη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15