search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:03
MENU CLOSE

Συνάντηση Μητσοτάκη και Ζάεφ στις 14 Νοεμβρίου

07.11.2019 14:20
Συναντήσεις Μητσοτάκη με Ζάεφ-Μπορίσοφ την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη - Media

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις εργασίες της διάσκεψης Thessaloniki Summit 2019 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 14 Νοεμβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις εργασίες της διάσκεψης Thessaloniki Summit 2019 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Στο περιθώριο της διάσκεψης θα έχει διμερή συνάντηση και με τον ομόλογό του της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Σημειώνεται ότι στα μέσα Οκτωβρίου η Ε.Ε. είπε «όχι» στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια γεγονός που πυροδότησε πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές για τις 12 Απριλίου. Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε εκφράσει φόβους ότι το ζήτημα της ονομασίας που διευθετήθηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα μπορούσε να ξανανοίξει και να αναζωπυρωθούν εθνικιστικές φωνές.

Σημειώνεται ότι στις 14 Νοεμβρίου Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ζόραν Ζάεφ θα συναντηθούν για δεύτερη φορά καθώς η πρώτη τους συνάντηση είχε γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Τότε ο κ. Μητσοτάκης του είχε πει ότι δεν θα υπέγραφε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο, η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τη Συμφωνία, καθώς αποτελεί μέρος του διεθνούς δικαίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50