search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:42
MENU CLOSE

Το «τέρας» είναι ελεύθερο: Τεχνητή Νοημοσύνη που κρίθηκε «επικίνδυνη» πλέον είναι δημόσια

07.11.2019 17:42
Το «τέρας» είναι ελεύθερο: Τεχνητή Νοημοσύνη που κρίθηκε «επικίνδυνη» πλέον είναι δημόσια - Media
 
Ελεύθερη για τους απανταχού χρήστες είναι πλέον μια Τεχνητή Νοημοσύνη Παραγωγής Κειμένου, η οποία είχε χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνη» από ειδικούς.
 
Πρόκειται για το σύστημα GPT-2 του Ινστιτούτου OpenAI, το οποίο μπορεί να παράξει κείμενο άρτιο γλωσσικά, γραμματικά, συντακτικά και νοηματικά.
 
Αυτή ακριβώς η ιδιότητα του GPT-2 είναι που το κάνει «επικίνδυνο» καθώς ειδικοί της Πληροφορικής θεωρούν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από απατεώνες.
 
Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να παράξει εντελώς πιστευτά ψευδή κείμενα, ιστορίες, ποιήματα και κώδικα.
 
Το σύστημα εκπαιδεύτηκε με οκτω εκατομμύρια κείμενα και μπορεί να παράξει δικά του αν ο χρήστης του δώσει ένα μικρό έναυσμα.
 
Φυσικά, αργά ή γρήγορα οι αδυναμίες του GPT-2 γίνονται ορατές, κυρίως στον τομέα της αλληλουχίας και της μακροπρόθεσμης λογικής.
 
Πληροφορίες: The Verge
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:41